Reklama

Podlievate pri pečení mäso TAKTO? Pozor, je to chyba, ktorá spôsobí, že nikto ho nezje!

Ilustračná foto

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Najlepšie rady do domácnosti, ktoré vám uľahčia život.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepšie TRHANCE z Oravy: Overený recept od historičky Katky Nádaskej
    Zdroj: Katarína Brunovská

    Vedeli ste, že…

    … pri pečení mäska v rúre ho treba podlievať vriacou vodou alebo horúcim vínom? Ak by ste použili studenú tekutinu, mäso by stuhlo.

    Petržlen ako prvá pomoc

    Ak sa vám podarilo pridať do polievky alebo omáčky priveľa cesnaku, ktorý teraz prebíja všetku chuť, pridajte do nej na pár minút celú čerstvú petržlenovú vňať. Potom ju vyberte. Uvidíte, že príjemne potlačí intenzívnu chuť cesnaku.

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Petržlen ako prvá pomoc

    Slovník modernej gazdinky

    Čaj kombucha (kombuča) – v našich končinách už pomerne známy – je nápoj z čaju (čierneho alebo zeleného) a pridaného spoločenstva kvasiniek, rias a mikroorganizmov, ktoré žijú v symbióze a vyzerajú trochu ako huba. Preto mnohí nazývajú kombuchu aj čajová huba. Po pridaní do čaju sa necháva odležať, fermentovať a výsledný nápoj je plný anti oxidantov, probiotík, vitamínov i minerálov. Priaznivo pôsobí na trávenie, imunitu, nervový systém, detoxikuje a pôsobí antibakteriálne. Jednoducho skvelá vec pre celý organizmus.

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Slovník modernej gazdinky

    Pre knihomoľky

    Jana Šimkovič a hokejové osobnosti: Hokejové rýchlovky

    Viete, ako sa stravujú známe hokejové osobnosti? Pustite ich do svojej kuchyne a inšpirujte sa ich obľúbenými receptami na rýchle a výživné jedlá. Presvedčte sa, že aj zdravá strava chutí výborne. V tejto kuchárskej knihe nájdete až 52 receptov, ako aj rozhovory s uznávanými odborníkmi na zdravé stravovanie a pohyb.
    Supershape, 19,90 €

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Jana Šimkovič a hokejové osobnosti: Hokejové rýchlovky

    Padlo nám do oka

    Obal z včelieho vosku

    Ak vám záleží na životnom prostredí a neekologické mrhanie papierovými servítkami vám prekáža, odporúčame zadovážiť si obrúsok napustený včelím voskom. Je to všestranný pomocník, ktorým môžete prikryť kysnuté cesto, potraviny v miske alebo doň môžete zabaliť chlieb či deťom desiatu do školy. Keďže je voskovaný, dobre drží tvar aj na miskách a vydrží vám roky.

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Ako rozkvitnutá lúka, 3 ks, ekonetka, 22 €

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Pre folkloristky, 4 ks, Včelobal, 27,90 €

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Pre nežné kvetinky, 4 ks, Bajabee, 24,90 €

    SOS z kuchyne 

    Môže sa zohrievať olivový olej? Názory sa rôznia.

    Lucka z Popradu

    Radí redaktorka Petra Mitringová 

    To závisí od druhu oleja. Extra olivový olej lisovaný za studena je skutočne veľmi citlivý na vysokú teplotu, a preto sa hodí skôr do studenej kuchyne. Prírodný olivový olej sa môže používať aj na pečenie, ak jeho teplota nepresiahne 170 °C. Rafinovaný olivový olej zvládne dokonca aj teplotu 210 °C. Pravda však je, že zohrievaním stráca svoju jemnú arómu.

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.