Podlievate pri pečení mäso TAKTO? Pozor, je to chyba, ktorá spôsobí, že nikto ho nezje!
20. 5. 2021, 11:00 (aktualizované: 16. 7. 2024, 1:20)

Zdroj: Shutterstock
Najlepšie rady do domácnosti, ktoré vám uľahčia život.

Zdroj: Katarína Brunovská
Vedeli ste, že…
… pri pečení mäska v rúre ho treba podlievať vriacou vodou alebo horúcim vínom? Ak by ste použili studenú tekutinu, mäso by stuhlo.
Zdroj: shutterstock, archív firiem
Vedeli ste, že ...
Petržlen ako prvá pomoc
Ak sa vám podarilo pridať do polievky alebo omáčky priveľa cesnaku, ktorý teraz prebíja všetku chuť, pridajte do nej na pár minút celú čerstvú petržlenovú vňať. Potom ju vyberte. Uvidíte, že príjemne potlačí intenzívnu chuť cesnaku.
Zdroj: shutterstock, archív firiem
Petržlen ako prvá pomoc
Slovník modernej gazdinky
Čaj kombucha (kombuča) – v našich končinách už pomerne známy – je nápoj z čaju (čierneho alebo zeleného) a pridaného spoločenstva kvasiniek, rias a mikroorganizmov, ktoré žijú v symbióze a vyzerajú trochu ako huba. Preto mnohí nazývajú kombuchu aj čajová huba. Po pridaní do čaju sa necháva odležať, fermentovať a výsledný nápoj je plný anti oxidantov, probiotík, vitamínov i minerálov. Priaznivo pôsobí na trávenie, imunitu, nervový systém, detoxikuje a pôsobí antibakteriálne. Jednoducho skvelá vec pre celý organizmus.
Zdroj: shutterstock, archív firiem
Slovník modernej gazdinky
Pre knihomoľky
Jana Šimkovič a hokejové osobnosti: Hokejové rýchlovky
Viete, ako sa stravujú známe hokejové osobnosti? Pustite ich do svojej kuchyne a inšpirujte sa ich obľúbenými receptami na rýchle a výživné jedlá. Presvedčte sa, že aj zdravá strava chutí výborne. V tejto kuchárskej knihe nájdete až 52 receptov, ako aj rozhovory s uznávanými odborníkmi na zdravé stravovanie a pohyb.
Supershape, 19,90 €
Zdroj: shutterstock, archív firiem
Jana Šimkovič a hokejové osobnosti: Hokejové rýchlovky
Padlo nám do oka
Obal z včelieho vosku
Ak vám záleží na životnom prostredí a neekologické mrhanie papierovými servítkami vám prekáža, odporúčame zadovážiť si obrúsok napustený včelím voskom. Je to všestranný pomocník, ktorým môžete prikryť kysnuté cesto, potraviny v miske alebo doň môžete zabaliť chlieb či deťom desiatu do školy. Keďže je voskovaný, dobre drží tvar aj na miskách a vydrží vám roky.
Zdroj: shutterstock, archív firiem
Ako rozkvitnutá lúka, 3 ks, ekonetka, 22 €
Zdroj: shutterstock, archív firiem
Pre folkloristky, 4 ks, Včelobal, 27,90 €
Zdroj: shutterstock, archív firiem
Pre nežné kvetinky, 4 ks, Bajabee, 24,90 €
SOS z kuchyne
Môže sa zohrievať olivový olej? Názory sa rôznia.
Lucka z Popradu
Radí redaktorka Petra Mitringová
To závisí od druhu oleja. Extra olivový olej lisovaný za studena je skutočne veľmi citlivý na vysokú teplotu, a preto sa hodí skôr do studenej kuchyne. Prírodný olivový olej sa môže používať aj na pečenie, ak jeho teplota nepresiahne 170 °C. Rafinovaný olivový olej zvládne dokonca aj teplotu 210 °C. Pravda však je, že zohrievaním stráca svoju jemnú arómu.