Polievka z červenej kapusty
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:47)

Zdroj: iStockphoto
10 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 2 polievková lyžica extra panenský olivový olej, 0.5 kus červená kapusta, 1 kus pór, 1 kus cibuľa, 1 kus menší zemiak, 1 liter zeleninový vývar, 100 mililiter mandľové mlieko, 1 polievková lyžica morská soľ
1.
Všetku zeleninu očistíme a nakrájame. Cibuľku najemno nasekáme.
2.
Do rozhorúčeného olivového oleja pridáme pór a cibuľu spolu so štipkou soli. Spolu dusíme asi 3 minúty, kým zelenina nezmäkne.
3.
Zamiešame nakrájaný zemiak a 2 PL zeleninového vývaru. Varíme 10 minút, kým sa zemiak neuvarí.
4.
Vsypeme kapustu a spolu varíme asi 5 minút. Následne vlejeme zvyšok vývaru, privedieme do varu a ihneď stiahneme z ohňa.
5.
Pridáme mandľové mlieko, 1 PL soli a tyčovým mixérom rozmixujeme.
6.
Podávame horúce s vajíčkom a čerstvými bylinkami.