Reklama

Polievka z červenej kapusty

Traditional russian cold vegetable soup with beet

Zdroj: iStockphoto

Reklama

10 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 2 polievková lyžica extra panenský olivový olej, 0.5 kus červená kapusta, 1 kus pór, 1 kus cibuľa, 1 kus menší zemiak, 1 liter zeleninový vývar, 100 mililiter mandľové mlieko, 1 polievková lyžica morská soľ

1.

Všetku zeleninu očistíme a nakrájame. Cibuľku najemno nasekáme.

2.

Do rozhorúčeného olivového oleja pridáme pór a cibuľu spolu so štipkou soli. Spolu dusíme asi 3 minúty, kým zelenina nezmäkne.

3.

Zamiešame nakrájaný zemiak a 2 PL zeleninového vývaru. Varíme 10 minút, kým sa zemiak neuvarí.

4.

Vsypeme kapustu a spolu varíme asi 5 minút. Následne vlejeme zvyšok vývaru, privedieme do varu a ihneď stiahneme z ohňa.

5.

Pridáme mandľové mlieko, 1 PL soli a tyčovým mixérom rozmixujeme.

6.

Podávame horúce s vajíčkom a čerstvými bylinkami.