Polievka z údeného lososa
25. 12. 2010, 15:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:55)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 15 minút. Čas varenia: 15 minút.
Potrebujeme: 1/2 šalátovej uhorky, 100 g kúskov zaváraného ananásu (nesladeného), 300 g údeného lososa, 300 ml zeleninového vývaru, 150 g kyslej smotany, soľ, mleté biele korenie, 200 ml smotany na šľahanie, 1 ČL strúhaného chrenu, 2 vetvičky čerstvého kôpru
Ako na to: Uhorku ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme, odstránime zrniečka a dužinu nastrúhame na jemné plátky. Ananás necháme odkvapkať. Lososa nakrájame na prúžky a 2/3 ryby ohrejeme vo vývare, pridáme polovicu uhorky a ponorným mixérom najemno rozmixujeme. Do zmesi zamiešame kyslú smotanu a ešte raz rozmixujeme. Osolíme a okoreníme. Do teplej polievky zapracujeme smotanu na šľahanie s chrenom, krátko prehrejeme, naložíme do tanierov, ozdobíme zvyšným lososom, uhorkami, ananásom a kôprom.