Prečo vaša šľahačka nie je taká nadýchaná ako z cukrárne? Možno robíte tieto dve chyby
20. 12. 2018, 13:04 (aktualizované: 11. 7. 2024, 9:19)

Zdroj: Shutterstock.com
Dokonalé zákusky ako z cukrárne si vyžadujú postup, na ktorý sa často zabúda. S týmito dvomi trikmi bude aj vaša šľahačka tip-top.
Nevyšľahá sa šľahačka? Budete sa čudovať, koľko gazdiniek zabúda na tieto dve dôležité veci.

Zdroj: Shutterstock
2. Čokoládové placky s jahodami a šľahačkou
Veterníky, torty, alebo aj ovocné poháre. So šľahačkou je všetko lepšie. Najlepšia je tá, ktorú si vyšľaháme sami doma. Ak chceme robiť šľahačkovú plnku, iná možnosť ani nie je.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Krémeš s ovocím (8. krok)
Väčšina z nás jednoducho otvorí smotanu, dá ju do misky a vyšľahá šľahačom. Trvá to pár minút, ale niekedy sa šľahačková pena nechce zdvihnúť. Kde je chyba?
Zdroj: Shutterstock.com
Ilustračné foto
Časté chyby sú najmä dve. Smotana obsahuje veľa tuku, ktorý sa niekedy usádza pod viečkom a na stenách obalu. Práve tuk je tom zázračnou ingredienciou, ktorý z tekutej smotany urobí nadýchané nebo. Obalom preto vždy dobre zatraste a pozbierajte všetku vyzrážanú smotanu.
Zdroj: Dušan Křístek
Smotanová torta s levanduľovým karamelom
Druhou častou chybou je teplota. Keď robíte šľahačku, musí byť smotana úplne studená a je dobré, aj keď je vychladená aj misa, v ktorej smotanu šľaháme.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Šľahačková torta s čerešňami
Zdroj: Shutterstock
Mandľový dezert s tvarohovou smotanou