Pripálilo sa vám jedlo? 3 SUPER tipy, ako sa rýchlo zbaviť štipľavého zápachu
11. 3. 2015, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:22)

Zdroj: Shutterstock
Každému z nás sa niekedy podarí niečo pripáliť. Štipľavého smradu sa potom nemôžeme zbaviť. Vyskúšajte tieto tri tipy a máte po probléme.
1. Na pach pripáleniny funguje soľ
Vedeli ste ale, že schopnosť absorbovať zápach zo spáleného mäsa, mlieka, ktoré vykypelo, tuku a ďalších pokrmov má obyčajná kuchynská soľ? Šírenie zápachu zastavíte tak, že posypete spáleniny na sporáku okamžite soľou.

Zdroj: Shutterstock
V niektorých krajinách sa jodiduje nielen soľ,
2. Spálili ste niečo v rúre alebo mikrovlnke?
Zatvorte do nej plytkú misku naplnenú octom. Ten nepríjemnú vôňu dokonale absorbuje.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračná fotografia
3. Ako odstrániť zápach pripáleniny z bytu?
Zápach spáleniny, ktorý už prenikol do miestnosti, odstránite tak, že rozkrájate na kúsky citrón a povaríte ho v malom množstve vody. Pridať môžete aj niekoľko klinčekov a škoricu.