Reklama

Pripálilo sa vám jedlo? 3 SUPER tipy, ako sa rýchlo zbaviť štipľavého zápachu

Ilustračné foto

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Každému z nás sa niekedy podarí niečo pripáliť. Štipľavého smradu sa potom nemôžeme zbaviť. Vyskúšajte tieto tri tipy a máte po probléme.

1. Na pach pripáleniny funguje soľ

Vedeli ste ale, že schopnosť absorbovať zápach zo spáleného mäsa, mlieka, ktoré vykypelo, tuku a ďalších pokrmov má obyčajná kuchynská soľ? Šírenie zápachu zastavíte tak, že posypete spáleniny na sporáku okamžite soľou.

V niektorých krajinách sa jodiduje nielen soľ,

Zdroj: Shutterstock

V niektorých krajinách sa jodiduje nielen soľ,

2. Spálili ste niečo v rúre alebo mikrovlnke?

Zatvorte do nej plytkú misku naplnenú octom. Ten nepríjemnú vôňu dokonale absorbuje.

Zdroj: Shutterstock

Ilustračná fotografia

3. Ako odstrániť zápach pripáleniny z bytu?

Zápach spáleniny, ktorý už prenikol do miestnosti, odstránite tak, že rozkrájate na kúsky citrón a povaríte ho v malom množstve vody. Pridať môžete aj niekoľko klinčekov a škoricu.