Reklama

Máte chuť na domáce krémeše, košíčky či trubičky? Takto si pripravíte ten najlepší žĺtkový krém

Crème Pâtissière

Zdroj: anc

Reklama

Mnoho receptov by sa bez neho nezaobišlo. Viete pripraviť klasický a základný žĺtkový krém?

Pripravte si Crème Pâtissière

Potrebujeme:

6 vajec alebo žĺtkov, 250 g kryštálového cukru, 1 l mlieka, 1 vanilkový struk, 130 g hladkej múky, kôra z 2 citrónov

Crème Pâtissière

Zdroj: anc

Crème Pâtissière

Postup:

1. Vanilkový struk pozdĺžne prekrojíme, vyškrabeme dužinu a všetko dáme do hrnca.

2. Pridáme mlieko a väčšie kusy citrónovej kôry.

3. Zmes privedieme do varu, odstavíme, odstránime struk a kôru a necháme mierne vychladnúť.

4. Vo väčšej mise vyšľaháme vajcia alebo žĺtky s kryštálovým cukrom do ľahkej peny.

5. Vaječnú zmes za stáleho šľahania zapracujeme do teplého mlieka, aby sa všetko dôkladne spojilo.

6. Potom hrniec vrátime na oheň a na miernom ohni ohrievame.

7. Do krému preosejeme múku a za stáleho miešania uvaríme, až krém zhustne. Potom ho odstavíme a necháme vychladnúť.

Zdroj: anc

Crème Pâtissière

Používame ho ako základ do maslových krémov. Môže sa však použiť aj ako plnka na ďalšie pečenie, prípadne ho stačí zmiešať s tvarohom a mascarpone a použiť na plnenie krémešov, trubičiek či košíčkov.

Zdroj: anc

Crème Pâtissière