Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pripravte si najlepší domáci čokoládovo-orieškový krém, raz vyskúšate, iný už nebudete chcieť!

Jogurt so študentskou pečaťou

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Sladké a zdravé? Áno! Tento čokoládovo-orieškový krém pripravíte bez cukru a chutiť bude výborne ako omáčka k čerstvému ovociu alebo aj ako nátierka na chrumkavom chlebíku.

Zabudnite na kalorické a nezdravé čokoládové nátierky plné palmového tuku a rafinovaného cukru. Máme pre vás omnoho zdravšiu alternatívu, ktorá v chuti rozhodne nezaostáva. Práve naopak. Raz vyskúšate a iné už nebudete chcieť. Príprava je pritom viac než jednoduchá.

Niet na dobrú domácu oriškovú nátierku.

Zdroj: Shutterstock

Niet na dobrú domácu oriškovú nátierku.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ako pripraviť banány na pečenie koláčov

    200 g lieskových orieškov opražte na suchej panvici do svetlohneda. Nasypte do výkonného mixéra alebo sekáčika a rozmixujte.

    Pridajte 75 g medu alebo javorového sirupu, 2 lyžice kakaa, pol lyžičky mletej škorice, štipku soli a znova mixujte, kým nezískate hladkú krémovitú hmotu. Toto množstvo vyjde asi na 8 až 10 porcií.

    Zdroj: Shutterstock

    Lyžica medu.

    Zdroj: Shutterstock

    Štipka škorice.

    Samozrejme, že túto nátierku môžete aj variovať. Namiesto lieskovcov môžete použiť aj vlašské orechy, arašidy či mandle.

    Zdroj: Shutterstock, profimedia.sk

    Vláknina z orechov zasýti a nabudí črevá.

    Sladidlo môžete úplne vynechať, len v tom prípade je vhodné zmes pri mixovaní trocha zriediť napríklad rastlinným mliekom. Príjemnú bodku docielite zamiešaním malého množstvo strúhaného kokosu alebo vyskúšať môžete aj vločky morskej soli, prípadne malé množstvo čili papričky. Nebojte sa týchto kombinácii, budete príjemne prekvapení.

    Zdroj: Shutterstock

    Ilustračné foto

    Vyberáme pre vás niečo PLUS