Kuracie prsia nechutia každému, lebo sú trochu suchšie a menej výrazné. Ak ovládate jednoduché triky, stane sa z nich skvelé, lahodné a mäkučké mäsíčko. Už na dnešnú večeru môžete doma vykúzliť pomerne exkluzívnu dobrotu, hoci na ňu nepotrebujete žiadne špeciálne ingrediencie ani veľké kuchárske umenie. Trik je v narezaní mäsa a v kombinácií prísad, píšeZDRAVIE.
Potrebujete
3 kuracie prsia
2-3 PL múky
4-6 strúčikov cesnaku nasekaného nadrobno
3 PL medu
1 PL sójovej omáčky
3 PL masla alebo rastlinného oleja
1½ PL jablčného alebo vínneho octu
soľ, čierne korenie
Ako na to?
Do mäsa spravte rozvobežne hlbšie zárezy s rozostupom asi 1 cm a potom kolmo na ne také isté zárezy.
Narezané prsia osoľte, okoreňte a zľahka obaľte v múke.
Predhrejte panvicu, dajte na ňu maslo či olej a smažte mäso do zlatista na prudkom ohni asi 2-3 minúty.
Mäso otočte, posoľte, okoreňte a smažte ďalšie 2 minúty .
Znížte teplotu na strednú, pridajte 1,5 lyžice masla alebo rastlinného oleja a pridajte do panvice nasekaný cesnak.
Keď sa cesnak jemne opečie, pridajte do panvice med, sójovú omáčku a ocot.
Duste, kým omáčka nezhustne, pričom kuracie prsia pravidelne obracajte.
Keď sú prsíčka dozlata opečené a mäkké, posypte ich nasekanou pažítkou alebo vňačou z jarnej cibuľky. Podávajte so šalátom, alebo aj zemiakmi či ryžou.