Kuracie prsia nechutia každému, lebo sú trochu suchšie a menej výrazné. Ak ovládate jednoduché triky, stane sa z nich skvelé, lahodné a mäkučké mäsíčko. Už na dnešnú večeru môžete doma vykúzliť pomerne exkluzívnu dobrotu, hoci na ňu nepotrebujete žiadne špeciálne ingrediencie ani veľké kuchárske umenie. Trik je v narezaní mäsa a v kombinácií prísad, píšeZDRAVIE.

Ako si vychutnať kuracie prsia?
Zdroj: Shutterstock

Potrebujete

3 kuracie prsia

2-3 PL múky

4-6 strúčikov cesnaku nasekaného nadrobno

3 PL medu

1 PL sójovej omáčky

3 PL masla alebo rastlinného oleja

1½ PL jablčného alebo vínneho octu

soľ, čierne korenie

Ako si vychutnať kuracie prsia?
Zdroj: Shutterstock

Ako na to?

Do mäsa spravte rozvobežne hlbšie zárezy s rozostupom asi 1 cm a potom kolmo na ne také isté zárezy.

Narezané prsia osoľte, okoreňte a zľahka obaľte v múke.

Predhrejte panvicu, dajte na ňu maslo či olej a smažte mäso do zlatista na prudkom ohni asi 2-3 minúty.

Mäso otočte, posoľte, okoreňte a smažte ďalšie 2 minúty .

Ako si vychutnať kuracie prsia?
Zdroj: Shutterstock

Znížte teplotu na strednú, pridajte 1,5 lyžice masla alebo rastlinného oleja a pridajte do panvice nasekaný cesnak.

Keď sa cesnak jemne opečie, pridajte do panvice med, sójovú omáčku a ocot.

Duste, kým omáčka nezhustne, pričom kuracie prsia pravidelne obracajte.

Keď sú prsíčka dozlata opečené a mäkké, posypte ich nasekanou pažítkou alebo vňačou z jarnej cibuľky. Podávajte so šalátom, alebo aj zemiakmi či ryžou.

Ako si vychutnať kuracie prsia?
Zdroj: Shutterstock