Také ZEMIAKOVÉ PLACKY ste ešte nejedli: Namiesto cesnaku pridajte do cesta TOTO, bude to PECKA
12. 1. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:03)

Zdroj: Shutterstock
Čo keby ste tentoraz pridali do zemiakových placiek túto prísadu? Oplatí sa vyskúšať!

Po príchode z práce ste veľmi hladní, ale nechce sa vám dlho stáť pri sporáku? Zemiakové placky sú rýchla klasika, ktorá nikdy nesklame.
Zemiakové placky nie sú veľkou výzvou a ani vám neukradnú veľa času. Sú chutné a hlavne rýchlo hotové. Základný recept si môžete prispôsobiť podľa seba, pridať rôzne ingrediencie, ktoré sú v kuchyni práve poruke a máte tak na tanieri klasickú, ale vždy trochu inak chutiacu dobrotu.
Do placiek sa okrem zemiakov, múky a vajec väčšinou pridáva aj cesnak. Čo keby ste namiesto neho dali šancu obyčajnej cibuli? Ak ste takéto placky ešte nejedli, najbližšie si ich pripravte podľa nasledujúceho receptu.
Zdroj: Shutterstock
Po príchode z práce ste veľmi hladní, ale nechce sa vám dlho stáť pri sporáku? Zemiakové placky sú rýchla klasika, ktorá nikdy nesklame.
Zemiakové placky s cibuľou
Potrebujeme:
1 kg stredne veľkých zemiakov
15 dkg hladkej múky
2 vajcia
1 cibuľu
1 ČL soli
0,5 ČL čierneho korenia (nemusí byť)
Príprava: 15 minút
Pečenie: 20 minút
Zdroj: Shutterstock
Milujete placky?
Ako na to?
Umyte zemiaky a nastrúhajte ich. Pridajte vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľu, múku, soľ a dobre pomiešajte. Ak je cesto veľmi riedke, pridajte ešte trochu múky. Ak vám chutia bylinky, neváhajte.
Na panvici zohrejte olej a pečte placky. Lyžicou cesto trochu potľapkajte, aby boli placky tenšie a chrumkavejšie. Pečte ich do zlatista z oboch strán 3 minúty. Dobrým trikom je na chvíľu položiť hotové placky na servítku, ktorá do seba nasaje prebytočný tuk. Placky podávajte s kyslou smotanou, syrom, tvarohom, zeleninou, ale výborne poslúžia aj ako príloha k mäsovému jedlu.