Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Také ZEMIAKOVÉ PLACKY ste ešte nejedli: Namiesto cesnaku pridajte do cesta TOTO, bude to PECKA

Milujete placky?

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Čo keby ste tentoraz pridali do zemiakových placiek túto prísadu? Oplatí sa vyskúšať!

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Máme pre vás TOP recept na Silvester: Tieto krémové rezy so SEKTOM budete milovať!

    Po príchode z práce ste veľmi hladní, ale nechce sa vám dlho stáť pri sporáku? Zemiakové placky sú rýchla klasika, ktorá nikdy nesklame.

    Zemiakové placky nie sú veľkou výzvou a ani vám neukradnú veľa času. Sú chutné a hlavne rýchlo hotové. Základný recept si môžete prispôsobiť podľa seba, pridať rôzne ingrediencie, ktoré sú v kuchyni práve poruke a máte tak na tanieri klasickú, ale vždy trochu inak chutiacu dobrotu.

    Do placiek sa okrem zemiakov, múky a vajec väčšinou pridáva aj cesnak. Čo keby ste namiesto neho dali šancu obyčajnej cibuli? Ak ste takéto placky ešte nejedli, najbližšie si ich pripravte podľa nasledujúceho receptu.

    Zdroj: Shutterstock

    Po príchode z práce ste veľmi hladní, ale nechce sa vám dlho stáť pri sporáku? Zemiakové placky sú rýchla klasika, ktorá nikdy nesklame.

    Zemiakové placky s cibuľou

    Potrebujeme:

    1 kg stredne veľkých zemiakov

    15 dkg hladkej múky

    2 vajcia

    1 cibuľu

    1 ČL soli

    0,5 ČL čierneho korenia (nemusí byť)

    Príprava: 15 minút

    Pečenie: 20 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Milujete placky?

    Ako na to?

    Umyte zemiaky a nastrúhajte ich. Pridajte vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľu, múku, soľ a dobre pomiešajte. Ak je cesto veľmi riedke, pridajte ešte trochu múky. Ak vám chutia bylinky, neváhajte.

    Na panvici zohrejte olej a pečte placky. Lyžicou cesto trochu potľapkajte, aby boli placky tenšie a chrumkavejšie. Pečte ich do zlatista z oboch strán 3 minúty. Dobrým trikom je na chvíľu položiť hotové placky na servítku, ktorá do seba nasaje prebytočný tuk. Placky podávajte s kyslou smotanou, syrom, tvarohom, zeleninou, ale výborne poslúžia aj ako príloha k mäsovému jedlu.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS