Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Domáci recept na pravé talianske cappuccino: Aké je tajomstvo jeho dokonalej chuti?

káva

Zdroj: shutterstock

Reklama

Na výrobu pravého cappuccina je potrebný stroj na výrobu espressa. Ak ho však nemáme, môžeme si pomôcť aj týmto domácim receptom.

Na prípravu cappuccina budete potrebovať kvalitnú kávu, plnotučné mlieko a neodmysliteľnú kocku cukru.

Ako na to?

Vo vyššom pohári si pripravíme približne 200 ml teplého mlieka, ktoré speníme malým ručným mixérom. Do predhriatej hrubostennej šálky nalejeme 50 ml silnej kávy tak, aby tvorila asi 1/3 objemu šálky. Potom opatrne prilejeme mlieko a navrch veľkou lyžicou nanesieme čo najviac mliečnej peny. Ozdobíme trochou mletej škorice a podávame s kockami cukru.

Vyberáme pre vás niečo PLUS