Radi by ste zapôsobili chutným dezertom? Za tento koláčik vás bude partner na rukách nosiť
11. 2. 2020, 11:00

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Rady by ste zapôsobili chutným a pritom jednoduchým dezertom? Za tento koláčik vás bude vaša polovička na rukách nosiť!
Na 8 kúskov potrebujeme:
200 g čučoriedok ● 1 rolka lístkového cesta ● suchá strukovina na predpečenie
● 3 vajcia ● maslo na vymastenie a múka na vysypanie formičiek ● 500 g tvarohu ● 150 g kryštálového cukru ● 1 balíček vanilkového cukru
Postup:
1 Všetky suroviny dôkladne odvážime a pripravíme. Čučoriedky preberieme, umyjeme a necháme uschnúť. Z cesta stiahneme papier na pečenie. Rúru vyhrejeme na 200 °C.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Krok 1
2 Formičky na malé tartletky s priemerom 10 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do formičiek dáme cesto, prevísajúce okraje odkrojíme.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Krok 2
3 Cesto popicháme vidličkou, navrch dáme koliesko papiera na pečenie a zaťažíme suchou strukovinou. Pečieme na strednej koľajničke asi 10 minút. Medzitým rozbijeme vajcia a oddelíme od seba žĺtky a bielky.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Krok 3
4 V mise vymiešame tvaroh so žĺtkami, 75 g kryštálového cukru a s vanilkovým cukrom. Bielky vyšľaháme dotuha, postupne do nich zamiešame 75 g cukru. Sneh zapracujeme do tvarohovej zmesi.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Krok 4
5 Z koláčikov odstránime suchú strukovinu aj kolieska papiera. Tvarohovú zmes rozdelíme na cesto, navrch nasypeme čučoriedky a pečieme ešte 20 minút.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Krok 6
6 Zo zvyšného cesta povykrajujeme hviezdičky, rozdelíme ich na plech a upečieme. Hviezdičkami potom ozdobíme koláčiky.
Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 30 minút
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Dobrú chuť!