Na 8 kúskov potrebujeme:

200 g čučoriedok ● 1 rolka lístkového cesta ● suchá strukovina na predpečenie
● 3 vajcia ● maslo na vymastenie a múka na vysypanie formičiek ● 500 g tvarohu ● 150 g kryštálového cukru ● 1 balíček vanilkového cukru

Postup:

1 Všetky suroviny dôkladne odvážime a pripravíme. Čučoriedky preberieme, umyjeme a necháme uschnúť. Z cesta stiahneme papier na pečenie. Rúru vyhrejeme na 200 °C.

Krok 1
Krok 1
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

 2 Formičky na malé tartletky s priemerom 10 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do formičiek dáme cesto, prevísajúce okraje odkrojíme.

Krok 2
Krok 2
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

3 Cesto popicháme vidličkou, navrch dáme koliesko papiera na pečenie a zaťažíme suchou strukovinou. Pečieme na strednej koľajničke asi 10 minút. Medzitým rozbijeme vajcia a oddelíme od seba žĺtky a bielky.

Krok 3
Krok 3
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

4 V mise vymiešame tvaroh so žĺtkami, 75 g kryštálového cukru a s vanilkovým cukrom. Bielky vyšľaháme dotuha, postupne do nich zamiešame 75 g cukru. Sneh zapracujeme do tvarohovej zmesi.

Krok 4
Krok 4
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

5 Z koláčikov odstránime suchú strukovinu aj kolieska papiera. Tvarohovú zmes rozdelíme na cesto, navrch nasypeme čučoriedky a pečieme ešte 20 minút.

Krok 6
Krok 6
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

6 Zo zvyšného cesta povykrajujeme hviezdičky, rozdelíme ich na plech a upečieme. Hviezdičkami potom ozdobíme koláčiky.

Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 30 minút

Dobrú chuť!
Dobrú chuť!
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK