Na 8 kúskov potrebujeme: 

●400 g zemiakov ● 2 fenikle ● 100 g sušených hrozienok ● 2 PL práškového cukru ● 1 kg hladkej múky ● 6 vajíčok ● 160 g masla ● 1 kocka droždia ● 100 ml mlieka ● tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie formy

1 Všetky suroviny dôkladne pripravíme a odvážime. Hrozienka môžeme preliať vriacou vodou, aby zmäkli. Rúru predhrejeme na 180 °C.

Krok 1
Krok 1
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


2 V teplom mlieku rozdrobíme droždie s troškou cukru, po vykysnutí pridáme k múke. Vymiesime a necháme kysnúť na teplom mieste približne 40 minút.

Krok 2
Krok 2
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


3 Zemiaky nešúpeme, len umyjeme a dáme variť. Varíme až do zmäknutia.

Krok 3
Krok 3
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


4 Fenikel nakrájame na malé kúsky, časť odložíme na ozdobenie koláča.

Krok 4
Krok 4
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


5 Uvarené, vychladnuté zemiaky ošúpeme, nastrúhame alebo nakrájame na malé kúsky, pridáme maslo, nasekaný fenikel, hrozienka, vykysnuté cesto a vymiesime.

Krok 5
Krok 5
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


6 Cesto vyklopíme do formy s priemerom 26 cm, ktorú sme vymastili a vysypali múkou, navrchu ozdobíme feniklom a posypeme hrozienkami. Pečieme asi 40 minút dozlatista.

Krok 6
Krok 6
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Čas prípravy: 30 minút
Čas kysnutia: 40 minút
Čas pečenia: 40 minút

Hotov! Dobrú chuť.
Hotov! Dobrú chuť.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK