Potrebujeme: 1 kg bravčového karé alebo krkovičky, 6 vajec, hladká múka na obaľovanie, strúhanka na obaľovanie, olej na vyprážanie, 10 stredne veľkých šampiňónov, 1 cibuľa, 1 l mäsového vývaru z kocky, soľ
Postup:
1. Mäso umyjeme, nakrájame na rezne, osolíme, naklepeme, obalíme v múke, vo vajci, v strúhanke a ešte raz vo vajci. Na rozpálenom oleji vypražíme z oboch strán a uložíme na teplé miesto.
2. Podľa návodu pripravíme liter mäsového bujónu. Do pekáča dáme olej, ošúpanú cibuľu nakrájanú na rezance, plátky hríbov a krátko opečieme. Na cibuľovo- hríbový základ poukladáme mäso a všetko zalejeme vývarom. Prikryté pečieme vo vyhriatej rúre približne 30 až 40 minút, kým sa tekutina nezredukuje na tretinu.
3. Podávame so zeleninovým šalátom a zemiakovým pyré.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4