Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Rozplývajú sa na jazyku! Na tieto krehké sušienky potrebujete len 3 veci a máte ich za 20 minút

Maslové sušienky máte raz-dva hotové.

Zdroj: Instagram/ourlittleozfamily

Reklama

Nemáte veľa času na pečenie, ale aj tak chcete niečo chrumkavé ku kávičke? Tieto maslové sušienky si zamilujete.

S receptom na krehké maslové keksíky – obľúbený anglický shortbread, sa podelila na Instagrame istá gazdinka, ktorá má rada jednoduché a šikovné pečenie za málo peňazí.

Stačí, keď si na výrobu nachystáte 3 ingrediencie a o chvíľu si môžete pochutnávať.

„Sú také chutné!“ napísala Austrálčanka, ktorá sa na Instagrame podelila o fotky aj recept. Už na prvý pohľad vyzerajú lahodne. „Sú chrumkavé a rozplývajú sa na jazyku! Musím ich prestať jesť, lebo nebudem mať čo zabaliť“ napísala.

Tieto keksíky môžete v peknom balení pokojne niekomu podarovať a spraviť mu radosť.

Táto gazdinka sa podelila aj o svoj tip na to, aby mali sušienky dokonalú formu a tvar.

„Nakrájam ich na obdĺžniky, keď sú spolovice upečené a potom popichám vidličkou. Ak by ste z nich chceli vykrajovať tvary už pred pečením, pridajte ¼ hrnčeka extra múky, aby sa neroztekali a držali tvar.“

Tento recept je super aj na pečenie s deťmi, lebo vôbec nebudete potrebovať mixér. Stačí, keď dáte ingrediencie do misky a rukami vymiesite hmotu, ktorá pripomína mokrý piesok a mrví sa vám medzi rukami.

Čo budete potrebovať:

250 g zmäknutého masla, do ktorého pridáte ¼ lyžičky soli (alebo slané maslo)

2 hrnčeky hladkej múky

¾ hrnčeka práškového cukru

Ako na to:

1. Mieste maslo (rukou alebo vareškou), kým nebude hladké, pridajte cukor a spojte s maslom.

2. Pridajte múku v dvoch dávkach, zamieste, aby sa spojila so zvyškom zmesi, cesto by malo pripomínať mokrý piesok.

3. Dajte cesto na podložku a vyformujte z neho guľu. Vložte cesto na plech, ideálne obdĺžnik s rozmermi 31.5 cm x 23.5 cm a pozatláčajte tak, aby ste ním pokryli plech. Rovný povrch bez odtlačkov prstov dosiahnete tak, že po ceste prejdete malým valčekom alebo pohárom.

4. Pečte 20 minút pri teplote 160°.

5. Vyberte z rúry a nakrájajte na želané tvary.

6. Vráťte naspäť do rúry a pečte ešte 8 minút, kým nie je povrch zlatistý. Vypnite rúru, pootvorte dvierka a nechajte vychladnúť v rúre aspoň hodinu. Zvyškové teplo ešte dokončí pečenie a sušenie. A potom si už len pochutnávať!

Vyberáme pre vás niečo PLUS