Šampiňónová omáčka nevonia po hubách? S týmto trikom vyčaríte neskutočnú vôňu, a pritom stačí tak málo
22. 11. 2018, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:24)

Zdroj: Shutterstock
Šampiňóny nemajú takú výraznú arómu ako dubáky. Keď ich však spojíte, stane sa zázrak.
Ak používate šampiňóny do omáčky, do rizota, alebo ich pridávate do soté, iste vám neušlo, že nemajú charakteristickú hubovú vôňu.

Zdroj: Dušan Křístek
Rizoto s hubami
Také lesné huby sú na tom oveľa lepšie. No nie každý má možnosť ísť si huby nazbierať. Navyše, čerstvé huby nemáme k dispozícii počas celého roka.

Zdroj: Shutterstock
Vyberte sa do lesa na huby!
Poradíme vám fintu, vďaka ktorej vám aj šampiňónová omáčka bude voňať luxusne, hubovo. Postačí vám k tomu malá hrsť sušených húb.
Zdroj: Shutterstock
Najlepšie je použiť pohár so vzduchotesným viečkom.
Sušené huby používame najmä do kapustnice, no skvele poslúžia kedykoľvek, kedy varíme šampiňóny. Vezmite iba malú hrsť a zalejte ich horúcou vodou. Nechajte namáčať asi pol hodiny až hodinu. Namočené huby nakrájajte na malé kúsky, ideálne čo najmenšie.
Zdroj: Dušan Křístek
ilustračná fotografia
Do celého jedla potom pridajte tieto huby aj s vodou, v ktorej sa máčali. Mdlé šampiňóny úplne ožijú! Takto vylepšíte omáčku na cestoviny či mäso, ale aj rizotá či mäsové zmesi na panvici.
Zdroj: Shutterstock
ilustračná fotografia
Zdroj: shutterstock
Karfiolovo-šampiňónové medailóniky
Zdroj: Shutterstock
Niektorí odporúčajú maximálne 50 stupňovú teplotu.
Zdroj: Shutterstock
Úlovky bývajú často prekvapivé.
Zdroj: Shutterstock
Shitake huby – zasýtia
Zdroj: shutterstock
Hubový boršč