Reklama

Šampiňónová omáčka nevonia po hubách? S týmto trikom vyčaríte neskutočnú vôňu, a pritom stačí tak málo

Ilustračná snímka

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Šampiňóny nemajú takú výraznú arómu ako dubáky. Keď ich však spojíte, stane sa zázrak.

Ak používate šampiňóny do omáčky, do rizota, alebo ich pridávate do soté, iste vám neušlo, že nemajú charakteristickú hubovú vôňu.

Také lesné huby sú na tom oveľa lepšie. No nie každý má možnosť ísť si huby nazbierať. Navyše, čerstvé huby nemáme k dispozícii počas celého roka.

Vyberte sa do lesa na huby!

Zdroj: Shutterstock

Vyberte sa do lesa na huby!

Poradíme vám fintu, vďaka ktorej vám aj šampiňónová omáčka bude voňať luxusne, hubovo. Postačí vám k tomu malá hrsť sušených húb.

Zdroj: Shutterstock

Najlepšie je použiť pohár so vzduchotesným viečkom.

Sušené huby používame najmä do kapustnice, no skvele poslúžia kedykoľvek, kedy varíme šampiňóny. Vezmite iba malú hrsť a zalejte ich horúcou vodou. Nechajte namáčať asi pol hodiny až hodinu. Namočené huby nakrájajte na malé kúsky, ideálne čo najmenšie.

Zdroj: Dušan Křístek

ilustračná fotografia

Do celého jedla potom pridajte tieto huby aj s vodou, v ktorej sa máčali. Mdlé šampiňóny úplne ožijú! Takto vylepšíte omáčku na cestoviny či mäso, ale aj rizotá či mäsové zmesi na panvici.

Zdroj: Shutterstock

ilustračná fotografia

Zdroj: shutterstock

Karfiolovo-šampiňónové medailóniky

Zdroj: Shutterstock

Niektorí odporúčajú maximálne 50 stupňovú teplotu.

Zdroj: Shutterstock

Úlovky bývajú často prekvapivé.

Zdroj: Shutterstock

Shitake huby – zasýtia

Zdroj: shutterstock

Hubový boršč