Sekaná na čínsky spôsob
11. 5. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:48)

Zdroj: isifa
Čas prípravy: 30 minút. Čas pečenia: 45 až 60 minút.
Potrebujeme:
1 ananás, 1 paprička čili, 1 PL nasekaného čerstvého zázvoru, 800 g mletého bravčového mäsa, 100 g tvarohu, 2 vajcia, 1 ČL sambal oelek (korenistá pasta z papričiek čili a soli), 2 ČL korenia karí, 50 g sezamu, 1 červená paprika, 1 ČL čerstvého masla, 200 ml sladkokyslej sójovej omáčky, soľ, cestoviny (tagliatelle, dlhé rezance), 1 balíček čínskej zeleninovej zmesi
Takto sa to podarí:
1. Rúru predhrejeme na 180°C. Ananás ošúpeme, rozštvrtíme a nakrájame na malé kocky.
2. Mäso s vajcami, tvarohom, papričkami čili, so zázvorom a s polovicou ananásu dobre premiešame. Dochutíme soľou, korením karí, čili pastou (sambal oelek).
3. Dobre premiešanú zmes vytvarujeme do bochníka, ktorý vyváľame v sezamových semienkach. Uložíme na vopred vymastený plech a pečieme približne 45 až 60 minút.
4. Počas pečenia uvaríme v slanej vode cestoviny. Papriku umyjeme, očistíme odstránime semienka a nakrájame na kocky. Spolu so zvyškom ananásu ju podusíme na horúcom masle, dochutíme sladkokyslou omáčkou, pridáme zeleninovú zmes a podusíme.
5. Na záver pridáme cestoviny. Zeleninové cestoviny uložíme na tanier a podávame s fašírkou.