Rýchly dezertík hotový do pol hodiny? Skúste tento Jablkovo-orechový koláč
24. 10. 2014, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:29)

Zdroj: Dušan Křístek
Pri pečení nemusíte stráviť veľa času. Skvelý koláč zvládnete so všetkým za pol hodiny.
Jablkovo-orechový koláč
Potrebujeme:
340 g hladkej múky, 170 g práškového cukru, 4 vajcia (oddeliť žĺtky od bielkov), 1 lyžičku jedlej sódy, 1 lyžičku prášku do pečiva, 125 g Hery, 100 g nasekaných vlašských orechov, 3 veľké jablká, 50 g hrozienok, 16 g balíček vanilkového cukru
Takto sa to podarí:
1. V mise spracujte tuk s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do hladkého a vláčneho cesta.
2. Následne do cesta pridajte postupne žĺtky.
3. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.
4. Do misy preosejte múku s práškom do pečiva a sódou, všetko premiešajte.
5. Potom pridajte sneh z bielkov.
6. Do cesta pridajte jablká nakrájané na kocky, nasekané vlašské orechy a vopred namočené hrozienka. Opatrne spracujte, aby v ceste zostalo čo najviac vzduchu.
7. Hotové cesto nalejte na vopred vymastený plech a pečte v rúre 30 až 35 minút.
8. Na záver koláč posypeme práškovým cukrom a môžete ozdobiť vlašskými orechmi.