Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Škvarkový koláč

Archív

Zdroj: Život

Reklama

Čas na prípravu: 30 minút

Potrebujeme: 400 g polohrubej výberovej múky, 400 – 500 ml mlieka, 1 lyžič ka kryštálového cukru, 40 g droždia, 1 vajce, 50 ml oleja, 200 g škvariek, 200 g rastlinného tuku, olej na potretie, rasca, sezam

Ako na to: Pripravíme si plnku zo škvariek, ktoré pomelieme a zmiešame s rastlinným tukom. Do vlažného mlieka dáme droždie, cukor a premiešame.
Múku preosejeme, pridáme nakysnutý kvások, 1 vajce a olej. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť.

Cesto vyvaľkáme, potrieme plnkou, zvinieme a preložíme na vymastený plech.
Vrch potrieme olejom, posypeme rascou a sezamom. Necháme ešte 30 až 45 minút kysnúť. Pečieme v dobre vyhriatej rúre približne 30 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS