Reklama

Chcete si pripraviť doma snehové pusinky? Od TOHTO závisí, či budú krásne nadýchané a biele

Z týchto pusiniek nepriberiete.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Tieto snehové pusinky nemajú chybu. Ako sa vám podaria krásne biele? Prezradíme vám to v nasledujúcich riadkoch.

Tiež ste milovníčky jemného, krehkého pečiva, ktoré sa tak krásne rozplýva na jazyku? Snehové pusinky sú starším predchodcom moderných makaróniek, ale nie sú o nič menej chutnejšie. Práve naopak. Snehové cesto, ktoré viac menej tvoria len vyšľahané bielky a práškový cukor môžete rovnako naplniť plnkou, alebo si ich vychutnať len tak.

Ako však dosiahnúť, aby sa vám pri pečení nezafarbili dohneda?

Belosť pusiniek závisí od použitých bielkov a potom samozrejme od cukru a vzduchu. Ideálne je použiť staršie bielka a cukor zašľahávať postupne. Sneh sa tým stabilizuje a čím viac vzduchu doň zapracujeme, tým budú pusinky belšie.

Druhým kameňom úrazu je pečenie. Pri snehových pusinkách by sa malo jednať skôr o sušenie. Preto ich pečte pri čo najnižšej teplote, ako vám rúra dovolí, a čo najdlhšie. Samozrejme závisí aj od veľkosti pusiniek, ale spravidla platí, čím dlhšie, tým lepšie.

Nezabúdajte, že pusinky je potrebné plniť krátko pred podávaním, pretože inak by krehké cesto zvlhlo, a to už by nebol taký zážitok. Pusinky si pokojne môžete napiecť aj do zásoby a potom skladovať pri izbovej teplote v suchu a tme. Keď budete potrebovať, len ich vyberiete, naplníte obľúbeným krémom alebo aj džemom a máte dezert raz dva hotový.

Zdroj: Shutterstock

Pusinky s citrónovým krémom a čučoriedkami