Solíte praženicu na konci či na začiatku? Kvôli tejto chybe nebude nikdy dokonalá!
7. 6. 2019, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 9:19)

Zdroj: Shutterstock
6 chýb, ktoré robíme pri príprave praženice. Robíte niektorú z nich aj vy?
Raňajky v sobotu ráno si bez nej hádam ani nevieme predstaviť. Miešané vajíčka sú rýchle, chutné a každý si ich môže dochutiť tým, čo má rád. Častokrát však výsledok nie je až taký dokonalý. Kde robíme chybu?

Zdroj: shutterstock
raňajky
1. Vajcia nedostatočne vymiešame
Vajcia by sa mali vždy tak dlho miešať, až kým bielko nesplynie so žĺtkom.
2. Rozmiešané vajcia pridlho stáli
Panvicu by ste mali mať už rozpálenú, zatiaľ čo vajcia miešate. Aby ste ich rovno moli naliať na panvicu. Pokiaľ vajcová zmes pridlho stojí, stratí svoju našľahanosť.
Zdroj: Shutterstock
Ako zistiť, že je prášok na pranie kvalitný? Máme super trik s vajíčkom!
3. Solíme a koreníme priskoro
Naše obľúbené ochucovadlá by mali prísť na rad úplne na koniec. Ak ich pridáte priskoro, môže praženica zvlhnúť, púšťa vodu a stratí svoju vzdušnosť.
4. Panvica je priveľká
Niekedy použijeme nesprávnu veľkosť panvice na množstvo vajec a vtedy sa praženica stáva suchou.
Zdroj: Shutterstock
Ako čistiť panvice?
5. Panvica je priveľmi rozpálená
V takom prípade sa vajcová zmes prirýchlo prepáli a vyschne. Ideálne je použiť stredne silnú teplotu a nechať vajcia pomalšie tuhnúť.
6. Miešame krížom krážom
Praženica by sa mala miešať vždy zo strán do stredu, len tak sa prehreje rovnomerne.