Spravili sa vám v omáčke či krémovej polievke hrudky? Neverili by ste, čím ju môžete zachrániť!
12. 12. 2018, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 9:20)

Zdroj: Shutterstock
S hrudkami múky sa nemusíte v krémovej omáčke zmieriť. Vezmite si na pomoc ľad!
Do hustých polievok a omáčok patrí aj múka. Aj keď poznáme aj diétnejšie spôsoby zahusťovania, múka pomáha držať konzistenciu. A ruku na srdce, takú klasickú kôprovú omáčku či fazuľový prívarok si bez typickej konzistencie nevieme ani predstaviť.

Zdroj: Shutterstock
Správna gazdinka vie, ako zachrániť presolenú omáčku.
Najčastejšie sa používa zápražka alebo jednoduchá zátrepka. Zápražku pripravíme z masla, múky a vody, alebo ešte lepšie - priamo vodou z budúcej omáčky. Pri zatrepávaní stačí vymiešať múku s mliekom, smotanou či inou tekutinou a jednoducho sa vyleje do jedla.
Zdroj: Shutterstock
Zahustenie omáčky, či polievky
Hebká omáčka sa však môže v momente premeniť na nočnú moru. Stačí zle rozmiešať múku a hrudky sú na svete. Nemusíte však zúfať, ešte sa to dá zachrániť!
Zdroj: Shutterstock
Tekvicová polievka.
Vezmite si na pomoc pár kociek ľadu a metličku, prípadne mixér. Do zahusteného pokrmu vhoďte ľad a metličkou prudko, naozaj prudko miešajte. Ak sa to dá, tak dajte celú hmotu aj s ľadom do mixéra a jednoducho rozmixujte. Funguje to ako zázrak. Teraz môžete jedlo servírovať bez obáv z hrudiek.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Krémová polievka Vichyssoisse
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Krémová polievka Vichyssoisse
Zdroj: shutterstock
Polievka s hráškom
Zdroj: shutterstock
Krémová mrkvová polievka
Zdroj: Shutterstock
Polievka z medvedieho cesnaku
Zdroj: Shutterstock
Špargľová polievka
Zdroj: Shutterstock
Sviečková omáčka