Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Spravili sa vám v omáčke či krémovej polievke hrudky? Neverili by ste, čím ju môžete zachrániť!

Ako sa šikovne zbaviť masti v polievke?

Zdroj: Shutterstock

Reklama

S hrudkami múky sa nemusíte v krémovej omáčke zmieriť. Vezmite si na pomoc ľad!

Do hustých polievok a omáčok patrí aj múka. Aj keď poznáme aj diétnejšie spôsoby zahusťovania, múka pomáha držať konzistenciu. A ruku na srdce, takú klasickú kôprovú omáčku či fazuľový prívarok si bez typickej konzistencie nevieme ani predstaviť.

Správna gazdinka vie, ako zachrániť presolenú omáčku.

Zdroj: Shutterstock

Správna gazdinka vie, ako zachrániť presolenú omáčku.

Najčastejšie sa používa zápražka alebo jednoduchá zátrepka. Zápražku pripravíme z masla, múky a vody, alebo ešte lepšie - priamo vodou z budúcej omáčky. Pri zatrepávaní stačí vymiešať múku s mliekom, smotanou či inou tekutinou a jednoducho sa vyleje do jedla.

Zdroj: Shutterstock

Zahustenie omáčky, či polievky

Hebká omáčka sa však môže v momente premeniť na nočnú moru. Stačí zle rozmiešať múku a hrudky sú na svete. Nemusíte však zúfať, ešte sa to dá zachrániť!

Zdroj: Shutterstock

Tekvicová polievka.

Vezmite si na pomoc pár kociek ľadu a metličku, prípadne mixér. Do zahusteného pokrmu vhoďte ľad a metličkou prudko, naozaj prudko miešajte. Ak sa to dá, tak dajte celú hmotu aj s ľadom do mixéra a jednoducho rozmixujte. Funguje to ako zázrak. Teraz môžete jedlo servírovať bez obáv z hrudiek.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Krémová polievka Vichyssoisse

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Krémová polievka Vichyssoisse

Zdroj: shutterstock

Polievka s hráškom

Zdroj: shutterstock

Krémová mrkvová polievka

Zdroj: Shutterstock‎

Polievka z medvedieho cesnaku

Zdroj: Shutterstock‎

Špargľová polievka

Zdroj: Shutterstock‎

Sviečková omáčka

Vyberáme pre vás niečo PLUS