Stehná s parmezánovou omáčkou
4. 7. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:54)

Zdroj: Nový Čas pre Ženy
Čas prípravy: 25 minút. Čas varenia: 15 minút. Čas marinovania: 3 hodiny. Čas grilovania: 25 až 30 minút.
Potrebujeme:
Mäso: 12 kuracích spodných stehien, 50 ml slnečnicového oleja Heliol Palma, šťava z 1 citróna, 3 stonky rozmarínu, soľ, mleté čierne korenie
Parmezánová omáčka: 1 cibuľa, 100 g zeleru, 20 g masla, 200 ml smotany na varenie, 100 ml slepačieho vývaru, 80 g strúhaného parmezánu, soľ, mleté čierne korenie
Ako na to:
1. Kuracie stehná opláchneme pod studenou vodou, potom ich osušíme a vložíme do potravinárskeho vrecka, do ktorého pridáme ešte citrónovú šťavu, soľ, korenie, olej a rozmarín. Vrecko uzavrieme, pretrasieme, vložíme do chladničky a necháme 3 hodiny odležať.
2. Na omáčku očistíme cibuľu a zeler. Zeleninu pokrájame nadrobno a spolu s maslom opečieme na panvici. Po chvíli pridáme smotanu a vývar. Varíme na slabom ohni asi 15 minút a nakoniec omáčku rozmixujeme, opäť postavíme na sporák a pridáme parmezán.
3. Omáčku ochutíme korením a soľou. Mäso vyberieme z marinády a opečieme na rozpálenom grile. Počas grilovania treba mäso viackrát otočiť.