Mäsové guľky s kapustou
4 porcie

300 g bravčového bôčika ● 150 g ryže ● 1 vajce ● soľ ● mleté čierne korenie ● 1 cibuľa ● 500 g kyslej kapusty ● rasca ● mletá červená paprika
● kryštálový cukor ● ocot ● 1 PL hladkej múky ● olej

Ryžu varíme 10 minút v osolenej vode, zlejeme a necháme vychladnúť. Mäso nakrájame na menšie kúsky a pomelieme. V mise zmiešame mäso s vajcom a ryžou, osolíme a okoreníme. Vlhkými rukami z mäsovej hmoty odoberáme malé kusy a vytvarujeme guľôčky. Na panvici rozohrejeme dostatočné množstvo oleja, v ktorom guľôčky opečieme. Hotové preložíme do vymasteného pekáča. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a opečieme na troche oleja. Pridáme premytú kapustu a krátko podusíme. Ochutíme soľou, rascou, paprikou, cukrom a octom. Polomäkkú kapustu navrstvíme na mäsové guľôčky. Dáme na 20 až 30 minút piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Po upečení mäsové guľôčky vyberieme. Kapustu preložíme do hrnca, zahustíme múkou a 5 minút povaríme. Pred podávaním vrátime guľôčky do kapusty.

Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 20 až 30 minút