Super recept pre celú rodinu: Po mäsových guľkách s kyslou kapustou sa budú všetci zalizovať!
5. 1. 2023, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:12)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Kvasená kapusta jedlám dodá úžasnú chuť a telo zásobí vitamínmi, ktoré v tomto období skutočne potrebujeme. Neváhajte a pripravte pre rodinu mäsové guľky s kyslou kapustou.
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
Mäsové guľky s kapustou
4 porcie
300 g bravčového bôčika ● 150 g ryže ● 1 vajce ● soľ ● mleté čierne korenie ● 1 cibuľa ● 500 g kyslej kapusty ● rasca ● mletá červená paprika
● kryštálový cukor ● ocot ● 1 PL hladkej múky ● olej
Ryžu varíme 10 minút v osolenej vode, zlejeme a necháme vychladnúť. Mäso nakrájame na menšie kúsky a pomelieme. V mise zmiešame mäso s vajcom a ryžou, osolíme a okoreníme. Vlhkými rukami z mäsovej hmoty odoberáme malé kusy a vytvarujeme guľôčky. Na panvici rozohrejeme dostatočné množstvo oleja, v ktorom guľôčky opečieme. Hotové preložíme do vymasteného pekáča. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a opečieme na troche oleja. Pridáme premytú kapustu a krátko podusíme. Ochutíme soľou, rascou, paprikou, cukrom a octom. Polomäkkú kapustu navrstvíme na mäsové guľôčky. Dáme na 20 až 30 minút piecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Po upečení mäsové guľôčky vyberieme. Kapustu preložíme do hrnca, zahustíme múkou a 5 minút povaríme. Pred podávaním vrátime guľôčky do kapusty.
Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 20 až 30 minút