Zlepšovák na krehké cesto: Skúste polovicu masla vymeniť za TOTO, pečivo bude úžasne jemné a nadýchané
11. 6. 2016, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:56)

Zdroj: Shutterstock
Krehké cesto je skvelý materiál na pečenie. Najbližšie skúste vymeniť polovicu masla za toto, výsledok bude skvelý.
Krehké cesto je samo osebe skvelý materiál na pečenie. No aj tak sa dá ešte trochu vylepšiť. Skúste polovicu masla vymeniť za rovnaké množstvo kyslej smotany. Pečivo bude po upečení úžasne jemné a nadýchané.
Poznáte pečenie „naslepo“?
Takzvané „slepé pečenie“ zabráni, aby sa krehké cesto dvíhalo. Funguje to tak, že pripravené cesto sa natlačí do formy, popichá vidličkou a prikryje papierom na pečenie. Na ten papier treba nasypať suché strukoviny (hrach, fazuľu alebo šošovicu) a podľa receptu dať cesto piecť do rúry.
Väčšinou sa predpeká asi 15 minút. Z predpečeného cesta sa odstráni strukovina aj papier a na cesto sa ďalej podľa receptu naleje krém a pečie sa ďalej, kým koláč nie je hotový. Mňam!