Syrové slimáčiky z lístkového cesta
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:45)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 16 porcií
Potrebujeme: 1 balíček chladené lístkové cesto (275 g), 2 polievková lyžica crème fraîche, 150 gram strúhaný tvrdý syr, 150 gram údená slanina, soľ, mleté čiere korenie, mletá rasca
1.
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie.
2.
Lístkové cesto rozvinieme, plát natenko potrieme crème fraîche, pričom krém natierame až 2 cm od okraja. Posypeme strúhaným syrom a nadrobno nakrájanou slaninou. Trochu osolíme, okoreníme a ochutíme mletou rascou. Lístkové cesto zo širšej strany napevno zrolujeme, ostrým nožom nakrájame na 2 cm kúsky, ktoré preložíme na pripravený Plech. Pečieme asi 15 minút dochrumkava.
3.
Podávame teplé alebo vychladené ako chuťovku k pivu.