Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Syrové slimáčiky z lístkového cesta

Syrové slimáčiky z lístkového cesta

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 16 porcií

Potrebujeme: 1 balíček chladené lístkové cesto (275 g), 2 polievková lyžica crème fraîche, 150 gram strúhaný tvrdý syr, 150 gram údená slanina, soľ, mleté čiere korenie, mletá rasca

1.

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie.

2.

Lístkové cesto rozvinieme, plát natenko potrieme crème fraîche, pričom krém natierame až 2 cm od okraja. Posypeme strúhaným syrom a nadrobno nakrájanou slaninou. Trochu osolíme, okoreníme a ochutíme mletou rascou. Lístkové cesto zo širšej strany napevno zrolujeme, ostrým nožom nakrájame na 2 cm kúsky, ktoré preložíme na pripravený Plech. Pečieme asi 15 minút dochrumkava.

3.

Podávame teplé alebo vychladené ako chuťovku k pivu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS