Takú lahôdku ste ešte nejedli! Domáca hubová paštéta vás dostane nielen svojou chuťou, ale aj vôňou
16. 9. 2015, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:18)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Celkom bez mäsa, ale zato superchutná. Vyskúšajte voňavú hubovú paštétu na chlebík či bagetu!
Hubová paštéta
4 až 6 porcií
Potrebujeme:
za hrsť sušených húb
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
500 g čerstvých húb (šampiňóny alebo kuriatka alebo zmes húb)
1 PL masla
olivový olej na opekanie
1 bobkový list
2 PL koňaku alebo brandy
1 PL sójovej omáčky
soľ
mleté čierne korenie
čili korenie
2 PL citrónovej šťavy
2 lyžice neochuteného nátierkového masla alebo mascarpone
bagety na podávanie
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Hubová paštéta
Takto sa to podarí:
1. Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme 10 minút postáť, aby zmäkli.
2. Cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame nadrobno, čerstvé huby očistíme a tiež nakrájame nadrobno.
3. Na masle s trochou oleja opečieme cibuľu a cesnak spolu s bobkovým listom a potom preložíme do misky.
4. Namočené huby scedíme, ale tekutinu zachytíme. Huby vyžmýkame a nakrájame nadrobno.
5. Do panvice, kde sa opekala cibuľa s cesnakom dáme trochu oleja nakrájané čerstvé huby, poriadne opečieme a pridáme k nim aj namočené huby a cibuľu s cesnakom. Krátko spolu opečieme.
6. Dochutíme koňakom, sójovou omáčkou, soľou, korením, čili a citrónovou šťavou. Krátko ešte prehrejeme, odstránime bobkový list a necháme trocha vychladnúť.
7. Huby rozmixujeme spolu s nátierkovým maslom alebo mascarpone a podľa chuti ešte doplníme soľ a korenie. Podávame na plátkoch opečenej bagety.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Hubová paštéta