Reklama

Takú lahôdku ste ešte nejedli! Domáca hubová paštéta vás dostane nielen svojou chuťou, ale aj vôňou

Hubová paštéta

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Celkom bez mäsa, ale zato superchutná. Vyskúšajte voňavú hubovú paštétu na chlebík či bagetu!

Hubová paštéta

4 až 6 porcií

Potrebujeme:

za hrsť sušených húb

2 cibule

2 strúčiky cesnaku

500 g čerstvých húb (šampiňóny alebo kuriatka alebo zmes húb)

1 PL masla

olivový olej na opekanie

1 bobkový list

2 PL koňaku alebo brandy

1 PL sójovej omáčky

soľ

mleté čierne korenie

čili korenie

2 PL citrónovej šťavy

2 lyžice neochuteného nátierkového masla alebo mascarpone

bagety na podávanie

Takto sa to podarí:

1. Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme 10 minút postáť, aby zmäkli.

2. Cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame nadrobno, čerstvé huby očistíme a tiež nakrájame nadrobno.

3. Na masle s trochou oleja opečieme cibuľu a cesnak spolu s bobkovým listom a potom preložíme do misky.

4. Namočené huby scedíme, ale tekutinu zachytíme. Huby vyžmýkame a nakrájame nadrobno.

5. Do panvice, kde sa opekala cibuľa s cesnakom dáme trochu oleja nakrájané čerstvé huby, poriadne opečieme a pridáme k nim aj namočené huby a cibuľu s cesnakom. Krátko spolu opečieme.

6. Dochutíme koňakom, sójovou omáčkou, soľou, korením, čili a citrónovou šťavou. Krátko ešte prehrejeme, odstránime bobkový list a necháme trocha vychladnúť.

7. Huby rozmixujeme spolu s nátierkovým maslom alebo mascarpone a podľa chuti ešte doplníme soľ a korenie. Podávame na plátkoch opečenej bagety.