Tekvicová polievka s kokosovým mliekom
5. 9. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)
Reklama
Čas prípravy: 10 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 PL červenej pasty karí, 1 kg tekvice hokkaido, 1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru, 350 ml kokosového mlieka, 1 paprička čili
Postup:
1. Tekvicu dôkladne umyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadierok a dužinu aj so šupou nakrájame na rovnako veľké kusy.
2. Do hrnca dáme karí pastu a za stáleho miešania ju minútu ohrievame. Pridáme tekvicu, podlejeme vývarom a 15 až 20 minút povaríme do zmäknutia.
3. Polievku ponorným mixérom dohladka rozmixujeme, prilejeme kokosové mlieko a ohrievame ďalšie 3 minúty. Polievku podávame ozdobenú nasekanou papričkou čili.
Čas varenia: 25 minút