Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tekvicová polievka s kokosovým mliekom

Reklama

Čas prípravy: 10 minút, 4 porcie  

Potrebujeme: 1 PL červenej pasty karí, 1 kg tekvice hokkaido, 1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru, 350 ml kokosového mlieka, 1 paprička čili

Postup:

1. Tekvicu dôkladne umyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadierok a dužinu aj so šupou nakrájame na rovnako veľké kusy.

2. Do hrnca dáme karí pastu a za stáleho miešania ju minútu ohrievame. Pridáme tekvicu, podlejeme vývarom a 15 až 20 minút povaríme do zmäknutia.

3. Polievku ponorným mixérom dohladka rozmixujeme, prilejeme kokosové mlieko a ohrievame ďalšie 3 minúty. Polievku podávame ozdobenú nasekanou papričkou čili.

Čas varenia: 25 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS