Reklama

Tento veggie BURGER musíte skúsiť: Zamilujete si ho na prvý hryz!

Vyskúšajte chutný veggie burger.

Zdroj: shutterstock

Reklama

Chutný vegánsky burger, ktorý musíte vyskúšať.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pripravte si s nami nekysnutý čerešňový koláč s marcipánovou posýpkou!

    Budete potrebovať:

    ● 1/2 cibule

    ● 1 nakrájanú stonku zeleru

    ● 1/4 červenej papriky

    ● nasekanú hrsť petržlenovej vňate

    ● 400 g cícera v konzerve (scedíte a necháte osušiť)

    ● 1-2 ČL korenia garam masala

    ● 1 PL paradajkového pretlaku

    ● 2 PL hladkej múky

    ● 1 PL polenty, kuskusu alebo strúhanky

    ● olej

    ● vegánske žemle

    ● šalát

    ● paradajky

    ● veggie omáčku podľa chuti

    Postup:

    Šalotku, zeler, petržlenovú vňať a väčšinu cícera vyšľahajte na pastu. Neprežeňte to, chcete textúru trochu drsnejšiu, ako má hummus. Zvyšný cícer roztlačte a vmiešajte do pasty s korením garam masala, paradajkovým pretlakom, múkou a polentou. Dobre okoreňte. Zo zmesi vytvarujte štyri placky. Nechajte ich odpočívať aspoň 30 minút – ak chcete, môžete ich nechať na noc v chladničke. Polenta potrebuje čas, aby absorbovala prebytočnú tekutinu. Rozohrejte trochu oleja na nepriľnavej panvici a opečte karbonátky, kým nie sú hnedé a chrumkavé z každej strany. Snažte sa s nimi príliš nemanipulovať, pretože zahriate budú celkom mäkké. Žemle potrite omáčkou, vložte do nich karbonátky, pridajte paradajku, šalát a máte hotovo. Dobrú chuť.

    Zdroj: shutterstock

    Vyskúšajte chutný veggie burger.