Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tip na lahodný obed: Kuracia roláda s ryžou alebo so zemiakmi poteší každého hladoša

Kuracia roláda

Zdroj: Dušan Křístek, Shutterstock

Reklama

Vychutnajte si lahodný obed so svojou rodinou. Šťavnaté mäsko so zemiakmi či s ryžou bude chutiť každému hladošovi.

Kura umyjeme, osušíme a ostrým nožom rozrežeme na prsiach. Čepeľou oddelíme prsia od hrudného koša. Kožu na krídlach a stehnách narežeme jedným rezom a mäso pri kostiach oddelíme.

Všetko mäso by malo ostať prichytené k jednému kusu kože. Mäso potom prekryjeme fóliou a zľahka naklepeme. Päť starších rožkov nakrájame na kocky a necháme mierne oschnúť. Nakrájanú cibuľu prudko opečieme na rozohriatom masle, odstavíme a primiešame 1 prelisovaný strúčik cesnaku a petržlenovú vnať.

Zmes primiešame k rožkom spolu s 2 vajcami, so soľou a s mletým čiernym korením. Plnku rovnomerne nanesieme na kuracie mäso a opatrne zvinieme. Zvonka mäso zaistíme kuchynskou niťou. Roládu preložíme do pekáča, mierne podlejeme vodou a zvrchu osolíme.

Zakryjeme alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C. Po 30 minútach odokryjeme a dopečieme. Počas pečenia podlievame výpekom. Upečenú roládu vyberieme, necháme vychladnúť, odstránime niť a nakrájame na plátky. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi.

Vyberáme pre vás niečo PLUS