Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tip na perfektný ovocný koláčik, pri ktorom vám budú slinky tiecť: Je chutný aj plný vitamínov!

Joštový koláč

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Pri tomto chutnom koláčiku vám budú tiecť slinky.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Chrumkavé granolové koláčiky: Recept je super jednoduchý!

    Viete čo sú josty? My vám dnes ukážeme, ako si urobiť jostový koláčik, pri ktorom vám budú slinky tiecť.

    Josta je kréženec egreša a ríbezle. Názov josta je zložený z prvých slabík mien svojich rodičov: Johannisbeere - ríbezľa a Stachelbeere – egreš. Nemajú tŕne a sú to väčšie tmavé bobule príjemnej chute. Sú plné antioxidantov a tak neváhajte a vyskúšajte ich.

    Jostový koláč

    Krehké cesto:
    120 g masla
    100 g práškového cukru
    štipka soli
    250 g hladkej múky
    2 žĺtky
    3 PL studenej vody

    Plnka:

    500 g jost
    5 PL kryštálového cukru
    1 PL škrobovej múčk

    Takto sa to podarí: 

    V hrnci 2 minútky podusíme josty s cukrom a pridáme škrob na zahustenie. Rúru predhrejeme na 180 °C. Nakrájané studené maslo vymiešame s cukrom, múkou, so soľou a žĺtkami. Keď sa zmes začne podobať na hrubú strúhanku, pridáme vodu podľa potreby. Z cesta vyformujeme guľu, z ktorej odkrojíme 1/3 a tú dáme zatiaľ nabok. Cesto prstami utlačíme na dno a okraje okrúhlej formy s priemerom 28 cm.  Na cesto nalejeme josty a zakryjeme pásikmi zo zvyšného cesta. Pečieme 15 minút dozlatista. 

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

    Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.