Ak si myslíte, že klasický vyprážaný rezeň sa už nedá ničím vylepšiť, mýlite sa! Ten, kto vyskúšal tento recept, zaručene nebol sklamaný. Práve naopak, mnohé rodiny si takéto mäsko tak zamilovali, že si ho pýtajú už len takto pripravené! Aj vy to zvládnete ľavou zadnou, stačí sa držať niekoľkých krokov.

Potrebujeme:

800 g mletého mäsa

250 g strúhaného syra

soľ, čierne korenie, vajcia, strúhanku (na trojobal)

Mleté mäso
Mleté mäso
Zdroj: iStockphoto

Ako na to?

1. Zmiešajte mäso so syrom.

2. Rukami vypracujte malé guľky.

3. Guľky obaľte do celofánu, sploštite ich do tvaru rezňov a celofán odstráňte.

4. Vytvorené placky obaľte do trojobalu tak, ako to robievate pri klasických rezňoch.

5. Vypražte ich v horúcom oleji.

Uvidíte, že vám takto pripravené rmäsko bude chutiť! Okrem toho, že ho máte raz dva hotové, ďalšou výhodou tohto receptu je, že rezne môžete pripraviť aj v nedeľu skoro ráno. Keďže ich nemusíte naklepať, aspoň nezobudíte celú rodinu. Dobrú chuť! :)