Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tri dôvody, prečo musíte zviazať kura pred pečením: Výsledok vás prekvapí!

Ilustračné foto

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Ak ste sa niekedy čudovali, prečo treba kura pred pečením zviazať, tu sú hneď tri dôvody. Vďaka nemu sa vám pečené kura vždy podarí.

Zväzovanie mäsa pred pečením, teda takzvané drezírovanie má hneď tri dôvody:

1. Zviazané kura sa rovnomernejšie a dôkladnejšie prepečie a zároveň sa nevysuší.

2. Takto zviazané mäso sa tiež ľahšie vkladá do rúry.

3. A nakoniec aj výsledok vyzerá omnoho estetickejšie.

Ako na to?

Pre zväzovanie hydiny používame kuchynskú niť, ktorá je bežne dostať v domácich potrebách. Pre najlepší výsledok zväzujeme nohy k sebe a krídla k trupu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS