Trik šéfkuchárov, ktorý z vás urobí hviezdu: Tak budete mať krásne biele šampiňóny aj v omáčke
24. 2. 2019, 14:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:40)

Zdroj: Shutterstock
Nezabúdajte, že jeme aj očami. Urobte pred varením jednu vec a jedlo zo šampiňónov bude krajšie.
Variť so šampiňónmi je o niečo zložitejšie, ako sa zdá. Tieto krásne biele huby sú chutné a zdravé, no na panvici nám z nich občas vznikne nevábna sivá hmota. Ak však urobíte pred varením jeden krok navyše, budú šampiňóny nádherne biele. Z vášho soté alebo omáčky urobia obed ako od profesionála z luxusnej reštaurácie.

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Paradajkovo-šampiňónový šalát
Šampiňóny neumývajte, len ich jemne očistite kefkou. Nemusíte ich ani lúpať. Nakrájajte ich na štvrtiny či osminy. Takéto kúsky vyzerajú v jedle oveľa krajšie ako plátky. Lepšie držia tvar.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Šampiňónové koláčiky
Pripravte si misu studenej vody, do ktorej vytlačíte šťavu z jedného citróna. Nakrájané šampiňóny do nej ponorte a nechajte pár minút stáť. Medzitým môžete začať variť jedlo, alebo si pripraviť ďalšie suroviny. Šampiňóny síce nasajú trochu vody, no citrón zabráni tomu, aby šampiňóny zhnedli alebo zosiveli.
Zdroj: Nový Čas pre Ženy
Syrovo-šampiňónové chlebíčky
Huby vyberte z vody a jemne ich osušte. Pridajte ich do jedla a už len sledujte zázrak. Uvarené šampiňóny budú krásne biele aj v hotovom jedle.