Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Aj vy máte radi pečenú fašírku vcelku, ale vždy vám praskne? S týmito 3 šikovnými fígľami sa to už nestane

Na jedlá z mletého mäsa vždy kupujte mäso vcelku a doma si ho pomeľte.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Moja rodina obľubuje pečenú fašírku vcelku, ale často sa nám stane, že praskne. Viete poradiť nejaký fígeľ a vysvetliť, prečo sa to deje?

Radíme vám:

Fašírka je vlhká a keď ju pečieme pri vysokej teplote, zvykne sa urobiť kôrka skôr, ako sa stihne vnútro upiecť. A tak sa vlhkosť zvnútra snaží dostať von a keďže sa povrch uzavrel, nasleduje „výbuch“ nahromadenej pary a bublajúcich štiav.

Preto vám radím piecť ju najprv na nižšej teplote a ku koncu teplotu zvýšiť. Druhá rada je, že fašírku polievajte výpekom, aby povrch nestihol stvrdnúť. Tretia rada je, aby ste fašírku po 10 minútach pečenia popichali, aby mala para kade unikať. Prajem vám veľa úspechov a chutnú fašírku.

Šťavnatá fašírka

Na jedlá z mletého mäsa vždy kupujte mäso vcelku a doma si ho pomeľte. Vyberajte tučnejšie mäsá, ako pliecko, aby pri vyprážaní a pečení neboli vysušené.

Vyberáme pre vás niečo PLUS