Ultraľahké: Rukolový šalát s hroznom a mandľami
10. 10. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:49)

Zdroj: isifa
Čas prípravy: 20 minút • Čas odležania: 15 minút • Porcie: 4
Potrebujeme
150 g rukoly • 200 g tmavého hrozna • 200 g bieleho hrozna • 5 PL bieleho balzamikového octu • soľ • mleté čierne korenie • 1 PL mierne pikantnej horčice • 80 ml hroznového oleja• 200 g ošúpaných mandlí
Príprava
Rukolu a hrozno dobre umyjeme a osušíme. Hrozno nakrájame na polovice a môžeme z nich odstrániť jadierka.V miske zmiešame ocot so soľou, až kým sa soľ nerozpustí. Pridáme čierne korenie, horčicu, postupne vlejeme olej, všetko dobre premiešamea podľa potreby ešte dochutíme. Do misy vložíme šalát, pridáme hrozno a spolu s ošúpanými mandľami zmiešame. Polejeme horčicovým nálevom a všetko ešte dôkladne spolu premiešame. Necháme asi 15 minút odležať, aby sa všetky chute prepojili. Takto pripravený šalát rozdelíme do misiek a podávame s celozrnným alebo bielym pečivom.
Náš tip
Vynikajúcu chuť dodajú šalátu mandle opečené na oleji do zlatohneda a tiež hoblinky parmezánu.