Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Večera vybavená raz-dva! Tieto nátierky budete robiť stále dokola, lebo ich všetci milujú

Sušené paradajky necháme odkvapkať, osušíme papierovou utierkou a nasekáme nahrubo.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Niet nad chutné, zdravé a rýchle nátierky, ktorými dáte svojim milovaným aj mnoho vitamínov, ani nebudú vedieť ako. Možností je veľa a zopár z nich vám ponúkame aj my.

Papriková s orechmi

4 porcie

● 4 červené papriky

● 1 strúčik cesnaku

● 1 stonka petržlenovej vňate

● šťava a kôra z 1/2 pomaranča

● 1/2 ČL mletej červenej papriky

● 100 g vlašských orechov

● soľ

● mleté čierne korenie

Papriku rozpolíme, vyberieme jadrovník a nakrájame. Poukladáme na plech šupkou nahor. Cesnak ošúpeme, nakrájame na plátky a dáme k paprike na plech. Pečieme 15 až 20 minút pri teplote 200 °C, kým sa nezačne šupka oddeľovať. Vyberieme, dáme do misy a prikryjeme potravinárskou fóliou. Počkáme 15 minút, kým sa sparí. Medzitým nasekáme lístky z petržlenovej vňate najemno. Papriku očistíme od šupky a spolu s cesnakom, pomarančovou kôrou a so šťavou, s mletou paprikou, petržlenovou vňaťou a orechmi dáme do misy a rozmixujeme. Dochutíme soľou a korením. Môžeme podávať ihneď, ale najlepšie chutí, ak ju dáme na hodinu odležať do chladničky.

Čas prípravy: 40 minút

Brokolicová s bylinkami

6 porcií

● 250 g brokolice

● soľ

● 1 šalotka

● 3 PL olivového oleja

● 100 g orechov (kešu)

● 30 g hladkolistej petržlenovej vňate

● 20 g kôpru

● 1 vanička žeruchy

● 1/2 viazaničky pažítky

● mleté čierne korenie

Brokolicu natrháme na ružičky, stonku nakrájame na kocky. Oboje varíme v osolenej vode asi 3 minúty. Zlejeme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Šalotku nakrájame nadrobno. Na panvici rozhorúčime 1 PL oleja a šalotku podusíme dosklovita, pridáme orechy, krátko opražíme a dáme bokom. Petržlenovú vňať a kôpor natrháme, žeruchu nastriháme a pažítku nasekáme. Zvyšný olej, brokolicu, orechy, šalotku, kôpor a petržlenovú vňať dáme do sekáčika a rozsekáme najemno. Zamiešame žeruchu a pažítku a dochutíme soľou a korením.

Čas prípravy: 20 minút

Zdroj: Shutterstock

Zamiešame žeruchu a pažítku a dochutíme soľou a korením.

Paradajková so syrom

4 porcie

● 50 g sušených paradajok

● 200 g jogurtového smotanového syra

● soľ

● mleté čierne korenie

● kajenské korenie

Sušené paradajky necháme odkvapkať, osušíme papierovou utierkou a nasekáme nahrubo. Dáme spolu so smotanovým syrom do nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérom. Dochutíme soľou, čiernym a kajenským korením.

Čas prípravy: 10 minút

Cviklová so syrom

4 porcie

● 1 varená cvikla

● 1 menšia šalotka

● 1 ČL chrenu

● 100 g čerstvého syra

● mleté čierne korenie

● soľ

Cviklu, chren, nakrájanú šalotku a čerstvý syr dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Dochutíme soľou a korením.

Čas prípravy: 10 minút

Zdroj: Shutterstock

Cviklu, chren, nakrájanú šalotku a čerstvý syr dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka.

Vyberáme pre vás niečo PLUS