Papriková s orechmi

4 porcie

● 4 červené papriky

● 1 strúčik cesnaku

● 1 stonka petržlenovej vňate

● šťava a kôra z 1/2 pomaranča

● 1/2 ČL mletej červenej papriky

● 100 g vlašských orechov

● soľ

● mleté čierne korenie

Papriku rozpolíme, vyberieme jadrovník a nakrájame. Poukladáme na plech šupkou nahor. Cesnak ošúpeme, nakrájame na plátky a dáme k paprike na plech. Pečieme 15 až 20 minút pri teplote 200 °C, kým sa nezačne šupka oddeľovať. Vyberieme, dáme do misy a prikryjeme potravinárskou fóliou. Počkáme 15 minút, kým sa sparí. Medzitým nasekáme lístky z petržlenovej vňate najemno. Papriku očistíme od šupky a spolu s cesnakom, pomarančovou kôrou a so šťavou, s mletou paprikou, petržlenovou vňaťou a orechmi dáme do misy a rozmixujeme. Dochutíme soľou a korením. Môžeme podávať ihneď, ale najlepšie chutí, ak ju dáme na hodinu odležať do chladničky.

Čas prípravy: 40 minút

Večera vybavená raz-dva! Tieto nátierky budete robiť stále dokola, lebo ich všetci milujú
Zdroj: Shutterstock