Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Viete ako si usporiadať chladničku? FÍHA, tak TOTO vás prekvapí: Vajcia vôbec nepatria do...

Viete ako si usporiadať chladničku? FÍHA, tak TOTO vás prekvapí: Vajcia vôbec nepatria do…

Zdroj: shutterstock

Reklama
Soňa Andrisíková

Soňa Andrisíková

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Existujú pravidlá, podľa ktorých by mali byť uložené, aby nielen čo najdlhšie vydržali, ale boliaj bezpečné pre zdravie.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Viete ako správne prať? Riaďte sa našimi RADAMI a TIPMI! S výsledkom budete nadmieru spokojné

    Horná polička
    Na hornom poschodí chladničky je teplota vyššia ako na ostatných. Práve preto je najvhodnejšie na umiestnenie už uvarených jedál, ktoré by ste mali čo najskôr skonzumovať.

    Stredná polička
    Tá je ako stvorená na uloženie mäsových a mliečnych výrobkov. Napríklad paštét, uvareného mäsa, šunky či iných údenín. Patrí tam aj maslo, plátkové alebo topené syry a jogurty. Je však veľmi dôležité, aby rozdielne druhy potravín boli od seba starostlivo oddelené, a to napríklad tak, že jednotlivé druhy poukladáte do špeciálnych boxov na potraviny. Výhodou takýchto boxov je aj to, že tam produkty vydržia dlhšie čerstvé a zároveň zabránite rozšíreniu pachov po celej chladničke. Špecifické sú vajcia. Tie by sa mali skladovať v zadnej časti chladničky, kde je teplota ako-tak stabilná. Dvierka sa totiž často otvárajú.

    Spodná polička
    V spodnej časti chladničky je obvykle najchladnejšie, preto je ideálna pre čerstvé mäso a ryby, z ktorých plánujete variť. Dbajte na to, aby boli dobre oddelené od ostatného jedla a nedošlo ku kontaminácii.

    Spodné zásuvky
    Úplne dole v chladničke sú zásuvky, kde je teplota miernejšia. Tam sa hodí ovocie a zelenina. Nedávajte do nich však exotické ovocie ako napríklad banány, mango, melóny, citrusy alebo ananás, ale ani niektoré druhy zeleniny, ako sú zemiaky, paradajky, cibuľa či cesnak. Určite budú chutnejšie, keď ich nebudete vystavovať až zbytočne nízkym teplotám.

    Dvere chladničky
    Priehradky vo dverách sú najteplejším miestom a podľa toho treba ukladať potraviny na uskladnenie. Úplne dole môžu byť nápoje, ako sú džúsy, minerálne vody, ale aj mlieko, pivo či víno. Do priehradiek vyššie možno umiestniť džemy alebo marmelády. Uložiť tu môžeme aj kečup s horčicou a ďalšie ochucovadlá.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Soňa Andrisíková

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Ako študentka som sa vždy tešila na nové vydanie Nového Času pre ženy a jeho pestrý obsah. Dnes mám to šťastie, že ho spolu s mojimi kolegyňami tvorím pre vás aj ja a veľmi ma to baví. Rada prinášam v jednotlivých rubrikách nové informácie, zaujímavé postrehy, i moje vlastné myšlienky. Okrem domácnosti, vzťahov, zdravia, ezoteriky či hlavnej témy, píšem aj skutočné príbehy, ktoré sa stali mojou srdcovkou. Keď som začala spracovávať príbehy, ktoré vytvoril sám život, prišla tá najväčšia radosť z práce v časopise. Rada dostávam do povedomia osudy žien, ktoré nemajú v živote na ružiach ustlané a napriek tomu sa nevzdali. Rovnako obľubujem také, v ktorých sa ženy inšpirujú navzájom. Vďaka nim i ja sama napredujem.