Viete, aký je rozdiel medzi paradajkovým pyré a pretlakom?
15. 3. 2014, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:28)

Zdroj: archív
Reklama
Platí, že pyré sa dá použiť všade tam, kde pretlak. Na pyré sa používajú kvalitnejšie druhy a plody paradajok než na pretlak.
V pretlaku, naopak, býva vyššia koncentrácia cukru.
Paradajkový pretlak – vyrába sa šesťnásobným procesom odparovania. To má však neblahý vplyv na chuť a vôňu produktu. Výrobcovia preto pretlak obyčajne upravujú prídavnými aromatickými zložkami a cukrom.

Zdroj: profimedia.sk, Shutterstock
Paradajky
Paradajkové pyré – ide o pasírovanú dužinu z čerstvých paradajok bez semien a šupiek. Býva iba krátko a šetrne tepelne spracované. Pyré je ideálnym základom na prípravu paradajkovej omáčky alebo polievky.
Zdroj: profimedia.sk
Paradajková horčica