Reklama

Viete, aký je rozdiel medzi paradajkovým pyré a pretlakom?

salsa, paradajkový pretlak

Zdroj: archív

Reklama

Platí, že pyré sa dá použiť všade tam, kde pretlak. Na pyré sa používajú kvalitnejšie druhy a plody paradajok než na pretlak.

V pretlaku, naopak, býva vyššia koncentrácia cukru.

Paradajkový pretlak vyrába sa šesťnásobným procesom odparovania. To má však neblahý vplyv na chuť a vôňu produktu. Výrobcovia preto pretlak obyčajne upravujú prídavnými aromatickými zložkami a cukrom.

Paradajkové pyré ide o pasírovanú dužinu z čerstvých paradajok bez semien a šupiek. Býva iba krátko a šetrne tepelne spracované. Pyré je ideálnym základom na prípravu paradajkovej omáčky alebo polievky.

Zdroj: profimedia.sk

Paradajková horčica