Vysušuje sa vám mäso v rúre? Upečte ho takto a bude krásne šťavnaté ako z päťhviezdičkovej reštaurácie
23. 2. 2018, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:33)

Zdroj: iStockphoto
Kurča, bravčové karé aj hovädzie mäso majú tendenciu sa v rúre vysušiť. Tento trik si vyžaduje viac času, ale výsledky sú neprekonateľné.
Bojíte sa piecť v rúre bravčové karé, alebo hovädzie stehno, prípadne mäso na sviečkovú? Pravdepodobne sa vám už stalo, že sa mäso vysušilo. Stačí však urobiť dva kroky navyše a mäsko bude ako z päťhviezdičkovej reštaurácie!

Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka
Nepotrebujete žiadne extra vybavenie, ani drahé suroviny. Všetko je o postupe. Ak sa teda rozhodnete piecť väčší kus mäsa, postupujte nasledovne:
Mäso zviažte, aby sa neskôr v rúre prepieklo rovnomerne. Navyše bude veľmi pekne vyzerať.
Na veľkú panvicu dajte masť alebo olej a opečte celý kus zo všetkých strán. Robte to na prudkom plameni tak, aby bola na povrchu naozaj opečená kôrka. Kus mäsa, ktorý má aspoň kilo sa nebude pripaľovať.
Dajte mäso do rúry vyhriatej na 100- 120 stupňov. Na každé kilo mäsa rátajte s pečením aspoň hodinu. Ak máte poruke aj teplomer na mäso, máte spolovice vyhraté. Teplota vo vnútri mäsa by mala byť aspoň 60 stupňov a viac. Pri vyššej teplote sa však vytráca šťavnatosť.
Zdroj: iStockphoto
Carving Wagyu beef
Takto bude mäsko pekne prepečené a pritom šťavnaté.