Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zlepšovák na puding: Aj vám sa občas pripáli? Už nemusí, stačí použiť tento drobný trik!

ilustračná fotografia

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Aj vám sa občas stane, že sa puding pri varení pripáli? Stavte na tento užitočný trik a máte po probléme.

Aby sa vám pri varení puding nepripálil, je dobre steny i dno hrnca vopred natrieť maslom. Puding bude potom vláčnejší a hladší.

Čo robiť, aby sa na povrchu nevytvorila škaredá koža?

Máte tri možnosti:

1. Buď misku s horúcim pudingom ihneď prekryjete potravinárskou fóliou, aleb...

2. puding ihneď po rozdelení do misiek potriete maslom.

3. Nakoniec stačí, aj keď puding posypete cukrom.

Toto ste o pudingu možno nevedeli:

To, čo sa u nás považuje za puding, je hustý, obvykle mliečny alebo vaječný krém na báze škrobu. Vo svete však pod týmto pojmom nájdeme všeličo.

Napríklad v Anglicku, odkiaľ pochádza, má pojem puding (pudding) rovnaký význam ako u nás dezert. A ten môže byť tak sladký ako aj slaný a v podobe koláča, torty či krému.

Základom pečeného pudingu je hladká múka, mlieko alebo voda a vajce.

Zdroj: Život

Pečený puding

Najznámejšími zástupcami anglických pudingov sú yorkshirský puding (malé pečené koláčiky podávané ako príloha) a vianočný puding, ktorý je plný orieškov, hrozienok, strúhanky, cukru, citrusových plodov a sliviek. A pod názvom čierny puding (black pudding) sa zasa skrýva variácia na našu krvavničku.

Vyberáme pre vás niečo PLUS