Žiadne pripečené miesta! Babské triky pre čisté panvice
7. 9. 2013, 17:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)
Naša čitateľka Ivona zo Žiliny potrebovala poradiť, ako udržať v čistote keramické a teflonové panvice.
Radíme vám:
Milá pani Ivona, v dnešnej dobe máme k dispozícii množstvo všakovakých riadov na varenie s takým povrchom aj onakým, takže sa napokon ani neodvážime v nich variť a už vôbec nie ich niečím umývať. Podľa mňa by ku každému takémuto výrobku mali automaticky pribaľovať čistiace prostriedky a hubky.
Aj ja mám doma obe tieto panvice – pravdu povediac, tiež som mala pred nimi spočiatku rešpekt a varila som v tých starých. Ale pri revízii kuchynskej linky som staré panvice vyhodila a konečne som začala používať nové. Pri ich údržbe som opatrná a keď niečo dopečiem, nechám panvice ochladiť a vytriem ich kuchynskými papierovými utierkami.
No a keď vidím nejaké pripečené miesta, použijem hubku (len mäkkú stranu, nie drsnú) namočenú do saponátu. Mám však aj jednu ľudovú receptúru na čistenie, a to s kyslou kapustou. Nepekné zapečené fľaky dávam variť s trochou kyslej kapusty a šťavy. Väčšina zapečených vecí povolí. Vyskúšajte a uvidíte.