Reklama

Blysnite sa pred svokrou: Krémeše s domácim pudingom či fľakaté rezy dostanú každého!

Fľakatý pudingový koláč

Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Ak potrebujete koláč, ktorý ohúri ale aj fantasticky chutí, už nehľadajte! Tieto rezy so sladkým pudingom sú TOP!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jednoduché tipy na STRAŠIDELNÉ MAŠKRTY, ktoré potešia nielen deti...
    Zdroj: Canva, shutterstock

    Vanilkový krémeš s kompótom

    8 kúskov

    1 balenie rozvaľkaného lístkového cesta ● 50 g kukuričnej múky ● 400 ml mlieka ● 6 žĺtkov ● 350 g smotany na šľahanie ● 125 g hnedého cukru ● 1 a 1/2 ČL vanilkovej esencie ● 2 PL práškového cukru ● ovocný kompót na podávanie

    Lístkové cesto vyberieme asi 10 minút pred pečením z chladničky. Potom rozvinieme a spolu s papierom na pečenie prenesieme na plech. Pečieme 12 až 15 minút pri teplote 200 °C. Vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho rozrežeme na polovice. Jednu časť položíme na dosku a druhú narežeme na 8 rovnako veľkých obdĺžnikov (6 x 10 cm). Vezmeme väčší plát alobalu a poprekladáme ho viackrát tak, aby mal výšku asi 6 cm. Orámujeme ním obvod celého cesta na doske. Škrobovú múčku a 125 ml mlieka vymiešame dohladka. Žĺtky vyšľaháme. Zvyšok mlieka, smotanu, hnedý cukor a vanilkovú esenciu privedieme v hrnci do varu. Stiahneme z ohňa, zamiešame škrobovú zmes a potom aj žĺtky. Vrátime na oheň a za stáleho miešania varíme asi minútu. Stiahneme z ohňa a nalejeme na lístkový plát orámovaný alobalom, povrch uhladíme a obložíme nakrájanými štvorcami cesta. Dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky. Pred podávaním narežeme na obdĺžniky a posypeme práškovým cukrom. Podávame s ovocným kompótom.

    Čas prípravy: 35 minút

    Čas pečenia: 15 minút

    Čas chladenia: 3 hodiny

    Fľakatý pudingový koláč

    16 kúskov

    NA CESTO: 4 vajcia ● 200 g práškového cukru ● 1 balíček vanilkového cukru ● 100 ml oleja ● 100 ml vody ● 200 g hladkej múky ● 1 balíček prášku do pečiva ● 2 PL kakaa ● tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu

    NA PLNKU: 1 liter mlieka● 2 malinové pudingy ● 3 až4 PL kryštálového cukru ● 1 balíček vanilkového cukru

    NA POLEVU: 3 tégliky kyslej smotany ● 3 PL práškového cukru ● škorica na posypanie

    Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom na svetlú penu. Pridáme olej, vodu, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zapracujeme sneh z bielkov. Plech vymastíme, vysypeme múkou a natrieme naň asi dve tretiny cesta. Do zvyšného cesta zamiešame kakao a nalejeme na cesto v plechu. Pripravíme plnku. Asi tretinu mlieka vymiešame s malinovými pudingami a zvyšok mlieka privedieme do varu spolu s cukrami. Keď mlieko vrie, zamiešame pudingovú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Ešte horúci nalejeme na cesto a pečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút. Vyberieme a ešte horúci koláč potrieme smotanou vymiešanou s práškovým cukrom. Posypeme škoricou a necháme dobre vychladnúť. Ideálne vložíme na noc do chladničky a potom nakrájame.

    Čas prípravy: 35 minút

    Čas pečenia: 45 minút

    Čas chladenia: 6 hodín

    Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

    Fľakatý pudingový koláč

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Poznáte tradičné KAPUSTNÍKY? Ak nie, je treba to rozhodne napraviť, je to PECKA!
      Zdroj: Canva NCpZ

      Autor článku

      Petra Mitringová

      redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
      Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.