Zamilovali ste sa do CHEESECAKOV rovnako ako my? To musíte vyskúšať tieto zimné, MAKOVÝ je TOP
30. 1. 2025, 10:00

Zdroj: shutterstock
Ani vy neviete odolať kúsku krémového cheesecaku? V tom prípade vás tieto recepty nadchnú. Orechový, čokoládový či so sladkým džemom, stačí si len vybrať…
Zdroj: shutterstock
Zdroj: shutterstock
Zdroj: shutterstock
Galéria k článku
Vybrali sme pre vás tieto recepty na cheesecake:
- S jahodovým džemom
- Čokoládový s ganášou
- Makový s mrveničkou
- Tvarohový koláč s černicami
- S arašidovým maslom
S jahodovým džemom
10 kúskov
NA KORPUS: 150 g maslových sušienok ● 65 g zmäknutého masla
NA PLNKU: 700 g smotanového syra ● 100 ml smotany na šľahanie ● 150 g krupicového cukru ● 2 PL škrobovej múčky ● 2 vajcia
NA DŽEM: 600 g mrazených jahôd ● 3 PL cukru ● 2 PL škrobovej múčky ● 1 ČL vanilkovej esencie
Rúru predhrejeme na 180 °C, tortovú formu vymažeme maslom a dno vystelieme papierom na pečenie. Zvonka obalíme formu alobalom. Na korpus dáme obe prísady do mixéra a rozmixujeme najemno. Zmes natlačíme na dno a po bokoch formy a dáme na 10 minút do chladničky. Potom pečieme asi 8 minút a vyberieme. Na plnku vymiešame smotanový syr dokrémova. Pridáme cukor a škrobovú múčku a na pomalej rýchlosti vyšľaháme. Po jednom zašľaháme vajcia. Zapracujeme smotanu a nalejeme do formy. Párkrát buchneme formou o stôl, aby sme sa zbavili vzduchových bubliniek a dáme do rúry, pričom formu podložíme plechom, do ktorého nalejeme horúcu vodu. Pečieme asi hodinu a pol. Potom rúru vypneme, dvierka pootvoríme a cheesecake necháme ešte hodinu vnútri. Vyberieme, necháme úplne vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na jahodový džem nakrájame 200 g jahôd na kocky a zvyšok rozmixujeme spolu s cukrom, so škrobom a s vanilkovou esenciou. Dáme do hrnca a spolu s nakrájanými jahodami varíme, kým zmes nezhustne. Pred podávaním nalejeme na cheesecake.
Čas prípravy: 40 minút
Čas pečenia: 90 minút
Zdroj: shutterstock
Cheesecake s jahodovým džemom
Čokoládový s ganášou
8 kúskov
NA KORPUS: 150 g horkej čokolády ● 50 g masla ● 200 g maslových sušienok
NA PLNKU: 700 g smotanového syra ● 200 g krupicového cukru ● 50 g hnedého cukru ● 50 g kakaa ● 600 g smotany na šľahanie ● 350 g horkej čokolády
NA GANÁŠ: 170 g mliečnej čokolády ● 150 ml smotany na šľahanie
Na korpus rozpustíme čokoládu spolu s maslom a premiešame so sušienkami, ktoré sme predtým rozdrvili valčekom. Zmes nanesieme na dno tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Dôkladne utlačíme a dáme do chladničky stuhnúť. Na plnku vymiešame smotanový syr s cukrom, hnedým cukrom, kakaom a 200 ml smotany dohladka. Zvyšok smotany (400 ml) vyšľaháme dotuha. Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom a zamiešame do syrovej zmesi. Zľahka zapracujeme vyšľahanú šľahačku a nanesieme na korpus. Povrch uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť. Ideálne až do druhého dňa. Na ganáš zalejeme čokoládu horúcou, ale nie vriacou smotanou a poriadne rozmiešame. Nalejeme na povrch cheesecaku a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním môžeme ozdobiť parížskou šľahačkou a nasekanými lieskovcami.
Čas prípravy: 45 minút
Čas chladenia: 8 hodín
Zdroj: shutterstock
Čokoládový s ganášou