Reklama

Zamilovali ste sa do CHEESECAKOV rovnako ako my? To musíte vyskúšať tieto zimné, MAKOVÝ je TOP

Cheesecake s jahodovým džemom

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Ani vy neviete odolať kúsku krémového cheesecaku? V tom prípade vás tieto recepty nadchnú. Orechový, čokoládový či so sladkým džemom, stačí si len vybrať…

Vybrali sme pre vás tieto recepty na cheesecake:

S jahodovým džemom

10 kúskov

NA KORPUS: 150 g maslových sušienok ● 65 g zmäknutého masla

NA PLNKU: 700 g smotanového syra ● 100 ml smotany na šľahanie ● 150 g krupicového cukru ● 2 PL škrobovej múčky ● 2 vajcia

NA DŽEM: 600 g mrazených jahôd ● 3 PL cukru ● 2 PL škrobovej múčky ● 1 ČL vanilkovej esencie

Rúru predhrejeme na 180 °C, tortovú formu vymažeme maslom a dno vystelieme papierom na pečenie. Zvonka obalíme formu alobalom. Na korpus dáme obe prísady do mixéra a rozmixujeme najemno. Zmes natlačíme na dno a po bokoch formy a dáme na 10 minút do chladničky. Potom pečieme asi 8 minút a vyberieme. Na plnku vymiešame smotanový syr dokrémova. Pridáme cukor a škrobovú múčku a na pomalej rýchlosti vyšľaháme. Po jednom zašľaháme vajcia. Zapracujeme smotanu a nalejeme do formy. Párkrát buchneme formou o stôl, aby sme sa zbavili vzduchových bubliniek a dáme do rúry, pričom formu podložíme plechom, do ktorého nalejeme horúcu vodu. Pečieme asi hodinu a pol. Potom rúru vypneme, dvierka pootvoríme a cheesecake necháme ešte hodinu vnútri. Vyberieme, necháme úplne vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na jahodový džem nakrájame 200 g jahôd na kocky a zvyšok rozmixujeme spolu s cukrom, so škrobom a s vanilkovou esenciou. Dáme do hrnca a spolu s nakrájanými jahodami varíme, kým zmes nezhustne. Pred podávaním nalejeme na cheesecake.

Čas prípravy: 40 minút

Čas pečenia: 90 minút

Zdroj: shutterstock

Cheesecake s jahodovým džemom

Čokoládový s ganášou

8 kúskov

NA KORPUS: 150 g horkej čokolády ● 50 g masla ● 200 g maslových sušienok

NA PLNKU: 700 g smotanového syra ● 200 g krupicového cukru ● 50 g hnedého cukru ● 50 g kakaa ● 600 g smotany na šľahanie ● 350 g horkej čokolády

NA GANÁŠ: 170 g mliečnej čokolády ● 150 ml smotany na šľahanie

Na korpus rozpustíme čokoládu spolu s maslom a premiešame so sušienkami, ktoré sme predtým rozdrvili valčekom. Zmes nanesieme na dno tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Dôkladne utlačíme a dáme do chladničky stuhnúť. Na plnku vymiešame smotanový syr s cukrom, hnedým cukrom, kakaom a 200 ml smotany dohladka. Zvyšok smotany (400 ml) vyšľaháme dotuha. Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom a zamiešame do syrovej zmesi. Zľahka zapracujeme vyšľahanú šľahačku a nanesieme na korpus. Povrch uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť. Ideálne až do druhého dňa. Na ganáš zalejeme čokoládu horúcou, ale nie vriacou smotanou a poriadne rozmiešame. Nalejeme na povrch cheesecaku a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním môžeme ozdobiť parížskou šľahačkou a nasekanými lieskovcami.

Čas prípravy: 45 minút

Čas chladenia: 8 hodín

Zdroj: shutterstock

Čokoládový s ganášou

Autor článku

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.
Výber pre vás