Reklama

Zamilovali ste sa do CHEESECAKOV rovnako ako my? To musíte vyskúšať tieto zimné, MAKOVÝ je TOP

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pripravte svojim milovaným na fašiangy ŠIŠKY, a to nie hocijaké: POMARANČOVÉ s medom sú TOP!
    Zdroj: Canva NCpZ

    Makový s mrveničkou

    8 kúskov

    NA CESTO: 340 g hladkej múky ● 150 g masla ● 120 g krupicového cukru ● 1 ČL prášku do pečiva ● 3 až 4 PL mlieka

    NA PLNKU: 750 g krémového tvarohu ● 180 g krupicového cukru ● 150 ml smotany na šľahanie ● 1 PL crème fraîche ● 3 vajcia ● 4 PL múky ● dreň z vanilkového struku ● 150 g maku

    Všetky prísady na cesto dáme do jednej misy a prstami vypracujeme mrveničku. Rozdelíme na polovicu, pričom jednu natlačíme na dno tortovej formy a dáme do chladničky. Na krém šľaháme tvaroh a cukor asi 5 minút dokrémova, po jednom zapracujeme aj vajcia. Následne zamiešame crème fraîche a smotanu. Pridáme aj dreň z vanilky, múku a mak. Nalejeme na stuhnutý korpus, posypeme zvyšnou mrveničkou a dáme piecť pri teplote 160 °C asi 45 až 55 minút. Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Dáme na noc do chladničky a až potom nakrájame.

    Čas prípravy: 35 minút

    Čas pečenia: 45 minút

    Zdroj: shutterstock

    Makový cheesecake s mrveničkou

    Tvarohový koláč s černicami

    8 porcií

    75 g hladkej múky ● 175 g krupicového cukru ● 1 balíček vanilkového cukru ● 1 balíček vanilkového pudingu v prášku ● štipka soli ● 3 vajcia ● 1 kg nízkotučného tvarohu ● 225 ml mlieka ● 100 ml smotany na šľahanie ● šťava a kôra z 1/2 citróna

    NA OMÁČKU: 100 g černíc (mrazených) ● 2 PL cukru ● 1 PL vody

    Rúru predhrejeme na 180 °C a zapekaciu formu vystelieme papierom na pečenie. V mise zľahka vyšľaháme vajcia, vanilkový cukor, cukor a soľ. Pridáme múku a pudingový prášok a následne zapracujeme tvaroh. Vmiešame šťavu a kôru z citróna a následne aj mlieko a smotanu. Hladkú zmes nalejeme do pripravenej formy a pečieme vo vyhriatej rúre asi 50 minút. Potom vypneme rúru, pootvoríme dvierka a koláč necháme v rúre vychladnúť. Medzitým si pripravíme ovocnú polevu. Černice dáme do hrnca spolu s cukrom a vodou a varíme asi 5 minút, kým ovocie nepovolí. Podávame s ešte vlažným koláčom.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas pečenia: 50 minút

    Zdroj: shutterstock

    Tvarohový koláč s černicami

    Strana

    2/3

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.
    Reklama