Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zamilovali ste sa do CHEESECAKOV rovnako ako my? To musíte vyskúšať tieto zimné, MAKOVÝ je TOP

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 1:10
Remaining Time 1:10
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pripravte svojim milovaným na fašiangy ŠIŠKY, a to nie hocijaké: POMARANČOVÉ s medom sú TOP!
    Zdroj: Canva NCpZ

    Makový s mrveničkou

    8 kúskov

    NA CESTO: 340 g hladkej múky ● 150 g masla ● 120 g krupicového cukru ● 1 ČL prášku do pečiva ● 3 až 4 PL mlieka

    NA PLNKU: 750 g krémového tvarohu ● 180 g krupicového cukru ● 150 ml smotany na šľahanie ● 1 PL crème fraîche ● 3 vajcia ● 4 PL múky ● dreň z vanilkového struku ● 150 g maku

    Všetky prísady na cesto dáme do jednej misy a prstami vypracujeme mrveničku. Rozdelíme na polovicu, pričom jednu natlačíme na dno tortovej formy a dáme do chladničky. Na krém šľaháme tvaroh a cukor asi 5 minút dokrémova, po jednom zapracujeme aj vajcia. Následne zamiešame crème fraîche a smotanu. Pridáme aj dreň z vanilky, múku a mak. Nalejeme na stuhnutý korpus, posypeme zvyšnou mrveničkou a dáme piecť pri teplote 160 °C asi 45 až 55 minút. Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Dáme na noc do chladničky a až potom nakrájame.

    Čas prípravy: 35 minút

    Čas pečenia: 45 minút

    Zdroj: shutterstock

    Makový cheesecake s mrveničkou

    Tvarohový koláč s černicami

    8 porcií

    75 g hladkej múky ● 175 g krupicového cukru ● 1 balíček vanilkového cukru ● 1 balíček vanilkového pudingu v prášku ● štipka soli ● 3 vajcia ● 1 kg nízkotučného tvarohu ● 225 ml mlieka ● 100 ml smotany na šľahanie ● šťava a kôra z 1/2 citróna

    NA OMÁČKU: 100 g černíc (mrazených) ● 2 PL cukru ● 1 PL vody

    Rúru predhrejeme na 180 °C a zapekaciu formu vystelieme papierom na pečenie. V mise zľahka vyšľaháme vajcia, vanilkový cukor, cukor a soľ. Pridáme múku a pudingový prášok a následne zapracujeme tvaroh. Vmiešame šťavu a kôru z citróna a následne aj mlieko a smotanu. Hladkú zmes nalejeme do pripravenej formy a pečieme vo vyhriatej rúre asi 50 minút. Potom vypneme rúru, pootvoríme dvierka a koláč necháme v rúre vychladnúť. Medzitým si pripravíme ovocnú polevu. Černice dáme do hrnca spolu s cukrom a vodou a varíme asi 5 minút, kým ovocie nepovolí. Podávame s ešte vlažným koláčom.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas pečenia: 50 minút

    Zdroj: shutterstock

    Tvarohový koláč s černicami

    Strana

    2/3

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.

    Reklama