Zamilovali ste sa do CHEESECAKOV rovnako ako my? To musíte vyskúšať tieto zimné, MAKOVÝ je TOP
30. 1. 2025, 10:00
S arašidovým maslom
8 kúskov
125 g maslových sušienok s čokoládou ● 35 g rozpusteného masla ● 250 g smotanového syra ● 75 g arašidového masla ● 70 g krupicového cukru ● 1 vajce
NA POLEVU: 60 g horkej čokolády ● 1 ČL masla ● za hrsť nasekaných karamelizovaných arašidov
Na korpus rozdrvíme sušienky valčekom a premiešame s maslom. Formu s priemerom 18 cm vystelieme papierom na pečenie a na dno natlačíme sušienkovú zmes. Dáme do chladničky. Na plnku vymiešame smotanový syr s arašidovým maslom, vajcom a cukrom dohladka. Zmes nalejeme na korpus a povrch uhladíme. Dáme piecť pri teplote 180 °C asi na 30 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Na polevu rozpustíme čokoládu spolu s maslom a dobre premiešame. Nalejeme na povrch cheesecaku a dáme do chladničky stuhnúť. Ideálne až do nasledujúceho dňa. Pred podávaním ozdobíme nasekanými karamelizovanými arašidmi.
Čas prípravy: 35 minút
Čas pečenia: 30 minút
Zdroj: shutterstock
Cheesecake s arašidovým maslom