Reklama

Zamilovali ste sa do CHEESECAKOV rovnako ako my? To musíte vyskúšať tieto zimné, MAKOVÝ je TOP

S arašidovým maslom

8 kúskov

125 g maslových sušienok s čokoládou ● 35 g rozpusteného masla ● 250 g smotanového syra ● 75 g arašidového masla ● 70 g krupicového cukru ● 1 vajce

NA POLEVU: 60 g horkej čokolády ● 1 ČL masla ● za hrsť nasekaných karamelizovaných arašidov

Na korpus rozdrvíme sušienky valčekom a premiešame s maslom. Formu s priemerom 18 cm vystelieme papierom na pečenie a na dno natlačíme sušienkovú zmes. Dáme do chladničky. Na plnku vymiešame smotanový syr s arašidovým maslom, vajcom a cukrom dohladka. Zmes nalejeme na korpus a povrch uhladíme. Dáme piecť pri teplote 180 °C asi na 30 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Na polevu rozpustíme čokoládu spolu s maslom a dobre premiešame. Nalejeme na povrch cheesecaku a dáme do chladničky stuhnúť. Ideálne až do nasledujúceho dňa. Pred podávaním ozdobíme nasekanými karamelizovanými arašidmi.

Čas prípravy: 35 minút

Čas pečenia: 30 minút

Zdroj: shutterstock

Cheesecake s arašidovým maslom

Viac inšpirácie na cheesecaky nájdete v GALÉRII priamo TU:

Strana

3/3

Autor článku

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.
Reklama