Dobrota na horúce letné dni: Chutný karfiolový šalát s voňavým dresingom! Neodoláte mu
11. 7. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:07)

Zdroj: Gurmet
Radi by ste vyskúšali nový recept na chutný a sýty šalát. Máme pre vás ten pravý. Tento milujú aj tí najväčší gurmáni...

Šalát z karfiolu so sardelovým dresingom
4 až 6 porcií
1 karfiol ● 200 g rukoly ● 2 avokáda ● 3 plátky hriankového chleba ● za hrsť slnečnicových semiačok ● 1 citrón ● olej ● soľ ● korenie a korenie za’atar (zmes saturejky, tymianu, sezamu a fenikla) ● parmezán na podávanie
NA DRESING: 125 g majonézy ● 1 ČL dijonskej horčice ● 2 strúčiky cesnaku ● 2 filety zo sardely ● citrónová šťava ● soľ ● korenie
Karfiol rozoberieme na ružičky. Pokvapkáme ich olejom a posypeme korením za’atar. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °Cna 30 minút. Rukolu umyjeme, avokádo nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónom, aby nezhnedlo. Hriankový chlieb nakrájame na krutóny a opečieme nasucho. Urobíme dresing. Majonézu premiešame s horčicou, prelisovaným cesnakom a nasekanými sardelami. Podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou. V mise zmiešame upečený karfiol, rukolu, slnečnicové semiačka a avokádo. Pred podávaním posypeme krutónmi a zalejeme dresingom.
Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 30 minút
Zdroj: Gurmet
ŠALÁT Z KARFIOLU A AVOKÁDA SO SARDELOVÝM DRESINGOM