Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Dobrota na horúce letné dni: Chutný karfiolový šalát s voňavým dresingom! Neodoláte mu

ŠALÁT Z KARFIOLU A AVOKÁDA SO SARDELOVÝM DRESINGOM

Zdroj: Gurmet

Reklama

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Radi by ste vyskúšali nový recept na chutný a sýty šalát. Máme pre vás ten pravý. Tento milujú aj tí najväčší gurmáni...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Seriál V Kuchyni s Peťou: Uvarte si s nami pravý maďarský kotlíkový guláš!

    Šalát z karfiolu so sardelovým dresingom

    4 až 6 porcií

    1 karfiol ● 200 g rukoly ● 2 avokáda ● 3 plátky hriankového chleba ● za hrsť slnečnicových semiačok ● 1 citrón ● olej ● soľ ● korenie a korenie za’atar (zmes saturejky, tymianu, sezamu a fenikla) ● parmezán na podávanie

    NA DRESING: 125 g majonézy ● 1 ČL dijonskej horčice ● 2 strúčiky cesnaku ● 2 filety zo sardely ● citrónová šťava ● soľ ● korenie

    Karfiol rozoberieme na ružičky. Pokvapkáme ich olejom a posypeme korením za’atar. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °Cna 30 minút. Rukolu umyjeme, avokádo nakrájame na plátky a pokvapkáme citrónom, aby nezhnedlo. Hriankový chlieb nakrájame na krutóny a opečieme nasucho. Urobíme dresing. Majonézu premiešame s horčicou, prelisovaným cesnakom a nasekanými sardelami. Podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou. V mise zmiešame upečený karfiol, rukolu, slnečnicové semiačka a avokádo. Pred podávaním posypeme krutónmi a zalejeme dresingom.

    Čas prípravy: 30 minút

    Čas pečenia: 30 minút

    Zdroj: Gurmet

    ŠALÁT Z KARFIOLU A AVOKÁDA SO SARDELOVÝM DRESINGOM

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.