Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Domáci je najlepší a platí to aj pri obľúbenom tvarohovom MILÁČIKU! Takto ste ho ešte nejedli

Miláčik 4x inak

Zdroj: Marie Bartošová/Gurmet

Reklama

Lahodný tvarohový dezert sme milovali už ako deti. No nič nám nebráni pochutnať si na ňom aj dnes.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Máte dosť ťažkých koláčov, no niečo sladké by ste si dali? Táto tvarohovo-mandľová torta je TOP
    Zdroj: Canva ncpz

    Základný recept

    1 až 2 porcie

    ● 250 g tvarohu ● 2 PL agávového sirupu alebo medu ● štipka soli ● 150 až 180 ml smotany na šľahanie

    Do misy vhodnej na mixovanie vložíme tvaroh, pridáme agávový sirup alebo med, štipku soli a krátko premixujeme. Postupne prilievame smotanu a mixujeme, kým nezískame požadovanú konzistenciu. Na výrobu kakaového miláčika pridáme ešte 1 PL kakaa.

    Čas prípravy: 5 minút

    S banánom a javorovým sirupom

    Na panvici rozpálime 2 lyžice masla a pridáme 1 banán nakrájaný na kolieska. Opečieme ho dozlatista, potom pokvapkáme jednou až dvoma lyžicami javorového sirupu. Necháme ešte minútku prehriať (pritom miešame, aby sa jednotlivé kúsky obalili) a stiahneme z ohňa. Necháme chvíľu chladnúť a nasypeme na povrch pripraveného dezertu.

    Malinový

    Keď chceme malinový tvarohový dezert, jednoducho na začiatku zá­kladného receptu prihodíme k tvarohu aj 2 hrste malín a pokračujeme podľa receptu. Maliny sú však výborné aj ako zálievka. V tom prípade ich rozmixujeme s agávovým sirupom alebo medom a prepasírujeme, aby sme sa zbavili jadierok. Potom pridáme 1 ČL chia semiačok a necháme 15 minút napučať. Rozmixujeme a nalejeme na pripravený tvarohový dezert.

    S jablkovou granolou

    Ošúpeme 2 jablká a zbavíme ich jadrovníkov. Nakrájame na kúsky a pokvapkáme šťavou z 1 citróna a rozmixujeme na jemné pyré. Zmiešame s 250 g ovsených vločiek, so 100 g nasekaných mandlí, s 1 PL kokosového oleja, 1 a 1/2 ČL škorice, 1 PL medu, so štipkou soli a s 3 PL ľubovoľných semienok. Premiešame, nasypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 150 °C asi 30 až 40 minút. V polovičke pečenia zmes premiešame. Po upečení necháme granolu vychladnúť a nasypeme na tvarohový dezert.

    S pečenými orechmi a medom

    Asi 250 g vlašských orechov rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a krátko pečieme v rúre predhriatej na 150 °C asi 10 až 15 minút. Necháme vychladnúť a nasypeme do pohára. Vymiešame 150 g tekutého medu s 1/2 PL slivovice a nalejeme na orechy. Orechy musia byť ponorené. Necháme odležať 3 týždne, a potom podávame s čerstvým tvarohovým dezertom.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS