Reklama

Domáci je najlepší a platí to aj pri obľúbenom tvarohovom MILÁČIKU! Takto ste ho ešte nejedli

Miláčik 4x inak

Zdroj: Marie Bartošová/Gurmet

Reklama

Lahodný tvarohový dezert sme milovali už ako deti. No nič nám nebráni pochutnať si na ňom aj dnes.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Máte dosť ťažkých koláčov, no niečo sladké by ste si dali? Táto tvarohovo-mandľová torta je TOP
    Zdroj: Canva ncpz

    Základný recept

    1 až 2 porcie

    ● 250 g tvarohu ● 2 PL agávového sirupu alebo medu ● štipka soli ● 150 až 180 ml smotany na šľahanie

    Do misy vhodnej na mixovanie vložíme tvaroh, pridáme agávový sirup alebo med, štipku soli a krátko premixujeme. Postupne prilievame smotanu a mixujeme, kým nezískame požadovanú konzistenciu. Na výrobu kakaového miláčika pridáme ešte 1 PL kakaa.

    Čas prípravy: 5 minút

    S banánom a javorovým sirupom

    Na panvici rozpálime 2 lyžice masla a pridáme 1 banán nakrájaný na kolieska. Opečieme ho dozlatista, potom pokvapkáme jednou až dvoma lyžicami javorového sirupu. Necháme ešte minútku prehriať (pritom miešame, aby sa jednotlivé kúsky obalili) a stiahneme z ohňa. Necháme chvíľu chladnúť a nasypeme na povrch pripraveného dezertu.

    Malinový

    Keď chceme malinový tvarohový dezert, jednoducho na začiatku zá­kladného receptu prihodíme k tvarohu aj 2 hrste malín a pokračujeme podľa receptu. Maliny sú však výborné aj ako zálievka. V tom prípade ich rozmixujeme s agávovým sirupom alebo medom a prepasírujeme, aby sme sa zbavili jadierok. Potom pridáme 1 ČL chia semiačok a necháme 15 minút napučať. Rozmixujeme a nalejeme na pripravený tvarohový dezert.

    S jablkovou granolou

    Ošúpeme 2 jablká a zbavíme ich jadrovníkov. Nakrájame na kúsky a pokvapkáme šťavou z 1 citróna a rozmixujeme na jemné pyré. Zmiešame s 250 g ovsených vločiek, so 100 g nasekaných mandlí, s 1 PL kokosového oleja, 1 a 1/2 ČL škorice, 1 PL medu, so štipkou soli a s 3 PL ľubovoľných semienok. Premiešame, nasypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 150 °C asi 30 až 40 minút. V polovičke pečenia zmes premiešame. Po upečení necháme granolu vychladnúť a nasypeme na tvarohový dezert.

    S pečenými orechmi a medom

    Asi 250 g vlašských orechov rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a krátko pečieme v rúre predhriatej na 150 °C asi 10 až 15 minút. Necháme vychladnúť a nasypeme do pohára. Vymiešame 150 g tekutého medu s 1/2 PL slivovice a nalejeme na orechy. Orechy musia byť ponorené. Necháme odležať 3 týždne, a potom podávame s čerstvým tvarohovým dezertom.