Reklama

Hľadáte rýchly a chutný recept pre ŠIBAČOV? Určite vyskúšajte cuketové koláčiky s AJVAROM

Caucasian,Family,About,To,Start,An,Easter,Dinner,At,Home

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Veľká noc nám klope na dvere, a tak je najvyšší čas vymyslieť, čím návštevníkov pohostíte tento rok. O chutné chvíle pri veľkonočnom stole sa postará chutný ajvar od PODRAVKY.

Priamo z Balkánu

Tradičnú zeleninovú pochúťku ste si isto stihli obľúbiť počas letnej dovolenky na Balkánskom polostrove. Podáva sa ako príloha k mäsu a jej receptúra sa dedí z generácie na generáciu. Teraz už nemusíte cestovať tak ďaleko. AJVAR od PODRAVKY sa vyrába výhradne v chorvátskej továrni Kalnik, a to už do troch hodín po zbere paprík a len jedenkrát ročne. Jeho čerstvá a autentická chuť je tak zaručená.

Všestranný pomocník

Predovšetkým pri príprave pohostenia pre šibačov isto využijete jeho výnimočnú chuť. Podávať ho môžete ako prílohu k údenej šunke alebo ku grilovanému mäsu, ale výborne sa hodí aj ako nátierka na pečivo, náplň do sendvičov či na dochutenie varených jedál. Fantázii sa medze nekladú a rozhodne by bolo škoda nevychutnať túto dobrotu naplno už tieto sviatky.

Zdroj: Podravka

AJVAR PIKANT 350 g

Zdroj: Podravka

AJVAR JEMNÝ 350 g

Zapekané cuketové koláčiky s ajvarom

9 kúskov

1 balenie lístkového cesta ● 2 PL ajvaru jemného od Podravky ● 1 cuketa ● 150 g syra feta ● 1/2 cibule ● 200 g kyslej smotany ● 20 ml smotany na šľahanie ● soľ ● mleté čierne korenie

Pripravíme si rozvaľkané lístkové cesto a narežeme ho na štvorce tak, aby sme nimi mohli vystlať celé mafinové formičky. Pripravené cesto vložíme do formičiek a zaťažíme strukovinou. Pečieme 15 minút pri teplote 180 °C. Cuketu narežeme na plátky, osolíme a dáme bokom. V mise zmiešame obe smotany, ajvar jemný, syr feta a opraženú cibuľku. Osolíme a okoreníme podľa chuti, odložíme do chladničky. Cuketu osušíme papierovou utierkou a zvinieme do špirály. Ak cuketa nejde poriadne stočiť, treba ju narezať na ešte tenšie plátky. Predpečené cesto vyklopíme z formičiek a naplníme ho ajvarovo-syrovou zmesou asi do polovice. Navrch položíme cuketovú špirálu a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 170 °C ďalších 10 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.

Čas prípravy: 20 minút

Čas pečenia: 25 minút

Zdroj: Podravka

Zapekané cuketové koláčiky s ajvarom

Autor článku

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.