Reklama

Jedli ste už MELÓNOVÚ POLIEVKU? Nie? Tak to musíte napraviť! Toto letné MENU si získa každého!

Melónová polievka s paradajkami

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Leto je okrem slniečka a vody aj časom objavovania nových chutí. Preto sme pre vás vyskladali toto ľahké menu, ktoré absolútne očarí svojou farebnosťou aj kombináciou chutí...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    NAJVOŇAVEJŠIA BUBLANINA iba pre vás: Táto rumová dobrota dostane každého...
    Zdroj: Canva NCPZ

    Krémová tekvica s hubami

    2 porcie

    1 menšia cibuľa ● 1 strúčik cesnaku ● 300 g tekvice hokaido ● 200 g hnedých šampiňónov ● 80 g ryže ● 2 PL olivového oleja ● 1 ČL datľového sirupu ● 100 ml smotany na šľahanie ● 3 PL vody ● 2 ČL sójovej omáčky ● 1 ČL korenia sambal oelek ● petržlenová vňať na posypanie

    Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Tekvicu rozpolíme, vyškrabeme jadierka a dužinu nakrájame na malé kocky. Huby očistíme a nakrájame. Ryžu uvaríme podľa návodu. V hlbšej panvici rozpálime olej, pridáme tekvicu a asi 6 minút opekáme. Zamiešame huby, cibuľu aj cesnak a opekáme ďalej. Osolíme, okoreníme a pridáme trocha datľového sirupu. Vlejeme smotanu, vodu aj sójovú omáčku. Zamiešame korenie sambal oelek a varíme spolu asi 2 minúty. Podľa potreby dochutíme. Zamiešame ryžu a podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas varenia: 20 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Krémová tekvica s hubami

    Melónová polievka s paradajkami

    4 porcie

    1 kg červeného melóna ● 1 konzerva krájaných paradajok ● 1 citrón ● morská soľ ● zelené korenie ● 3 až 4 vetvičky bazalky ● 4 PL jogurtu

    Melón rozpolíme, vyberieme dužinu a odstránime jadierka. Rozmixujeme. Pridáme paradajky a zamiešame. Citrón umyjeme pod horúcou vodou, osušíme a asi polovicu kôry nastrúhame. Z citróna vytlačíme šťavu. Pridáme do polievky spolu so soľou a korením. Naložíme do misiek alebo tanierov a podávame posypané bazalkou a s lyžicou jogurtu, prípadne s nakrájanou čerstvou zeleninou.

    Čas prípravy: 15 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Melónová polievka s paradajkami

    Tuniaková nátierka s jogurtom

    4 porcie

    1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave ● 1 paprika ● 1 menšia cibuľa ● 1 strúčik cesnaku ● 5 PL bieleho jogurtu ● soľ ● mleté čierne korenie ● oregano ● asi 1/2 zväzku pažítky

    Tuniaka zlejeme a mäso nadrobíme vidličkou. Zmiešame s jogurtom. Papriku nakrájame nadrobno, rovnako aj ošúpanú cibuľu. Pažítku nasekáme. Papriku, cibuľu, prelisovaný cesnak a pažítku zamiešame do nátierky. Dochutíme soľou, korením aj oreganom.

    Čas prípravy: 10 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Tuniaková nátierka s jogurtom

    Citrónové mafiny s černicami

    12 kúskov

    260 g mletých ovsených vločiek ● 160 g mletých mandlí ● 200 g špaldovej múky ● 4 ČL prášku do pečiva ● 2 ČL sódy bikarbóny ● 100 g cukru z kokosových kvetov ● 2 citróny ● 360 ml kefíru ● 4 vajcia ● 140 g kokosového oleja

    Rúru predhrejeme na 180 °C a plech na mafiny vyložíme papierovými košíčkami. V mise zmiešame vločky, mandle, múku aj prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Zapracujeme cukor z kokosových kvetov. Citróny umyjeme pod horúcou vodou, osušíme a nastrúhame kôru. Z jedného vytlačíme šťavu a zmiešame ju s kefírom, citrónovou kôrou, vajcami a tekutým kokosovým olejom. Pridáme k suchým prísadám a opatrne zapracujeme černice. Cesto nanesieme do košíčkov a pečieme asi 45 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas pečenia: 45 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Citrónové mafiny s černicami