Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jedli ste už VIANOČNÚ FAZUĽOVÚ POLIEVKU? Tento trenčiansky poklad musíte ochutnať!

Vianočná fazuľová polievka.

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

Reklama

Tajná ingrediencia je...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pripravte si s nami krok za krokom sladkú VIANOČKU na vianočné ráno
    Zdroj: Canva NCpZ

    Fazuľová polievka s kvakou

    6 až 8 porcií

    400 g veľkej strakatej fazule ● 1 cibuľa ● 3 celé strúčiky cesnaku ● 2 bobkové listy ● 400 g údeného mäsa (nakrájaného na veľké kusy) ● 4 menšie kvaky alebo kaleráby ● 1 strúčik cesnaku (prelisovaného) ● ocot ● cukor ● soľ ● mleté čierne korenie

    Fazuľu namočíme do osolenej studenej vody a necháme cez noc, alebo aj dlhšie, úplne napučať. Suchú a nenapučanú fazuľu odstránime. Zvyšok scedíme, prepláchneme a vložíme do hrnca spolu s polovicami cibule, celými očistenými strúčikmi cesnaku, bobkovým listom a kusmi údeného mäsa. Zalejeme vodou a varíme domäkka. Asi 10 minút pred dokončením pridáme ošúpanú a nakrájanú kvaku alebo kaleráb. Bobkové listy a údené mäso z polievky vyberieme, časť fazule aj s tekutinou pomixujeme na krém a vrátime do polievky. Dochutíme pretlačeným strúčikom cesnaku, octom, cukrom, soľou, mletým korením a podávame s uvarenou kvakou alebo kalerábom a s nakrájaným údeným mäsom.

    Čas namáčania: 16 hodín

    Čas prípravy: 30 minút

    Čas varenia: 90 minút

    Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

    Krémová fazuľová polievka na Vianoce.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Vianočné ráno si bez nej nevieme predstaviť: Sladká VIANOČKA... Tá naša je ako od babičky!
      Zdroj: Canva NCpZ

      Vyberáme pre vás niečo PLUS